Kelp Alga

Kelp alga se koriste u medicinske svrhe već stotinama godina.One su prirodni izvor vitamina A, B1, B2, C, D i E, kao i brojnih minerala joda. Jedna od algi koja posjeduje iznimno vrijedan nutritivni profil i donosi brojne zdravstvene dobrobiti za organizam.

Koriste u medicinske svrhe već stotinama godina. Zbog svog bogatog mineralnog sastava, kelp se često koristi za nadoknadu minerala u organizmu, posle teških boelsti, posle dehidriranja organizma, za jačanje kose i noktiju…

Regulacija telesne težine:

Jod je mineral u tragovima, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde.

Jod ulazi u sastav tiroidnih hormona T3 i T4, koji regulišu brojne metaboličke funkcije u organizmu, kao i psihičke reakcije.

Kod oslabljene tj. usporene funkcije štitne žlezde kelp zahvaljujući velikom sadržaju joda, utiče na ubrzavanje metabolizma, brže sagorevanje kalorija i kao rezultat toga, regulaciju telesne težine.

Kod hipotireiodizma:

Dokazano da podiže nivo hormona koji stimuliše sintezu hormona štitne žlezde, a koji stvara hipofiza.

Anti-age efekat:

Utvrđeno je da imaju i antioksidativni efekat, te na taj sprečavaju oštećenja ćelija i nastanak degenerativnih promena, tj. sprečavaju starenje svih čelija i tkiva u organizmu.

Za rast kose:

Zbog bogatog mineralnog i vitaminskog sastava deluju i na bolji rast kose i noktiju. Pa se kao prateća pojava uzimanja ovih algi javlja jača vlas kose, smanjuje se lomljenje i pucanje krajeva.

Multimineral:

Jedan od najboljih multimineralnih namirnica na planeti – to je odličan izvor minerala u tragovima.

Ovi minerali mogu biti vrlo važni za očuvanje zdravlja, posebno u današnje vreme kada je hrana sve siromašnija hranljivim nutrijentima i zemljište sve više iscrpljeno zbog hiperprodukcije hrane.

Balansira bazno-kiselinski odnos u organizmu. Pošto većina naše ishrane dovodi do povećanja kiselosti u organizmu, kelp kao namirnica koja ima bazni efekat doprisnosi uspostavljanju kiselinsko-bazne ravnoteže.

Takođe dobar izvor kalcijuma, koji organizam može efikasno da iskoristi. Preporučuju je u svim stanjima nedostatka joda i drugih minerala u organizmu.

Posebno kod osoba koje su dugo na dijetama sa smanjenim unosom jodirane soli, koja je jedan od najvećih izvora joda u našoj ishrani, a to su najčešće gojazni ljudi, sa povećanim krvnim pritiskom i sl.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top