Lipolife liposomalni vitamini

Lipolife je renomirani Norveški brend koji se bavi proizvodnjom liposomalnih vitamina. Liposomalni vitamini imaju usvojivost 95% za razliku od običnih.

Zašto se zovu liposomalni ?

Ime liposoma je izvedeno iz dve grčke reči: ‘Lipos’ što znači mast i ‘Soma’ što znači telo. Veštačka mikroskopska vezikula koja se sastoji od vodenog jezgra zatvorenog u jednom ili više fosfolipidnih slojeva.

Drugim rečima, liposom je mali ‘nano’ mehur ili sfera (vezikula) napravljena od fosfolipida (u našem slučaju, fosfatidilholina). To je isti materijal od kojeg se sastoje naše ćelijske membrane. Ovi mehurići mogu biti ispunjeni supstancama kao što su vitamini ili čak lekovi.

Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.

Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu Vitamina C. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.

Najbolji nosač za liposomalni Vitamin je fosfatidilkoline (PC) – koji pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao biti između 250-500 mg po dozi liposomalnog Vitamina . Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.

Zbog takvog sastava liposmalni vitamini i do 5 x imaju jaču i bolju apsorbovanost u odnosu na obične vitamine.

Takođe efikasniji su i brži u dostvljanju vitamina u ćelije. Kod liposomalnih vitamina apsorbovanost je i do 95%.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top