Prirodni zaslađivači

Prirodni zaslađivači najbolji su izbor kad si želite zasladiti dan.
Bezbrižno i bez griže savesti, u kolače dodajte steviju, u pudinge agavin sirup, a jutarnju kašu malo eritritola. Šta god da ste krenuli tražiti, ovdje ćete naći. Zdrava alternativa štetnom šećeru. Oni imaju vrlo nizak glikemijski indeks, pa je savršena namirnica i za dijabetičare.

Stručnjaci sve više upozoravaju na štetnost rafinisanog šećera i smatraju ga beskorisnom, nutritivno bezvrednom namirnicom te izvorom mnogih bolesti.

Prema najnovijim istraživanjima, rafinisani šećer dovodi se u vezu s pojavom dijabetesa, bolesti jetre i srčanih oboljenja. Konzumacija šećera pridonosi i drugim zdravstvenim tegobama, od propadanja zuba, oslabljene kognitivne funkcije i pretilosti pa sve do pojave nekih vrsta raka.

Srećom, postoje – ukusne alternative rafinisanom šećeru.

I ne samo to, većina njih bogata je važnim nutrijentima, koji u sebi skrivaju brojne zdravstvene koristi. Želite li očuvati svoje zdravlje, iz ishrane eliminišite šećer, a svoja omiljena jela zasladite nekim od sledećih proizvoda.

Odlika:

  • Nizak glikemiski indeks
  • Nema štetnosti po zdravlje kao što su aspartami
  • Pogodni za dijabetičare
  • Pogodni za dijetu
  • 100% prirodni

Vrste zaslađivača:

  • Stevija u prahu, tečna i u tabletama
  • Eritritol
  • Brezin šećer
  • Inulina
  • Frukzoza
  • Urmin sirup
  • Agava sirup
  • Javorov sirup
  • Melasa
  • Malteks
  • Med

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top