Prženi tempeh
Prženi tempeh je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna od u vidu šnicli. Šnicle su začinjenene tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti. Bogat je biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera.
Tempeh se preporučuje i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom.
Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa.
Posno, bez holesterola, bez aditiva.
Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.