Regeneracija kože

Regeneracija kože je potrebna što zbog uticaja sredine, ishrane bogate nezdravim mastima… Svakome je, barem s vremena na vreme, potreban jedan temeljan tretman kože, koji će joj vratiti nedostajući sjaj. Naš najveći organ i štit organizma od spoljnih faktora. Koža trpi puno toga, pa je potpuno logično zašto mu je nekada potrebna dodatna nega.

Kozmetičari i dermatolozi sve češće preporučuju okretanje prirodnim kozmetičkim ritualima i kozmetici u svrhu nege, pa tako i same regeneracije kože. Još su nas bake savetovale da se negujemo prirodom, a izgleda da je sada, nakon mnogih istraživanja o uticaju hemijske kozmetike na kožu, vreme da ih poslušamo.

Prirodnom kozmetikom, detokskikacijom i ishranom do blistavog tena

Korišćenje kozmetike je definitivno jedan od važnih faktora kada se radi o negovanoj i regenerisanoj koži lica. Dok kozmetika koja se bazira na hemijskim sastojcima svakako ume da bude efikasna i pruži željene efekte. Sastojci koji se nalaze u većini  ovih kozmetičkih proizvoda (silikon, paraben, veštačke boje i mirisi) mogu biti štetni po kožu i zdravlje.

S druge strane, prirodna kozmetika ima puno hranljivih sastojaka i sve je više onih koji se opredeljuju isključivo za nju.

Ipak, nije dovoljno koristiti prirodnu kozmetiku da biste imali regenerisanu i negovanu kožu lica. To morate i raditi na pravilan način.

Regeneracija počinje iznutra

Sigurno znate da je za izgled i stanje kože najodgovornije stanje tela iznutra. Kozmetika može da pomogne, omekša i sjajno deluje na kožu. Najbolje dugoročne efekte po kožu imaće pravilna ishrana i zdravlje – ono što dolazi iznutra.

Dovoljno hidratacije prvo je što naglašavamo kao itekako važan, unutrašnji faktor za regeneraciju kože. Unos od minimum 2l vode dnevno napraviće veliku i sjajnu promenu na vašoj koži. Takođe, namirnice kao što maka, cimet, zeleni čajevi i limun, glina, pantenol, prirodna ulja, odlično deluju na kožu i potpomažu njenu regeneraciju.

Izbegavajte hranu bogatu šećerima, ugljenim hidratima i mastima.

Slatke, masne i namirnice pune ugljenih hidrata loše deluju na kvalitet kože. Mogu izazvati i probleme sa kožom, te isprovocirati pojavu mitisera, akni i ostalih zapaljenja za koje sigurno ne želite da osvanu na vašem licu.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top