Agava šećer 150g organski Superfood

320 RSD

Agava šećer ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara.

Agava šećer predstavlja prirodni zaslađivač koji je idealna alternativa belom i smeđem šećeru. Sirovi šećer, proizveden od meksičkog kaktusa plave agave, je najmanje obrađen od svih vrsta agavinog šećera.

Ovaj šećer sadrži fruktozu, glukozu i određenu količinu gvožđa. Proces izdvajanja agava šećera odvija se pri temperaturi koja nikada ne prelazi 42°C, čime se očuvava sirovost i kvalitet.

Agave šećer se može koristiti za zaslađivanje različitih napitaka i poslastica, poput kafe, čaja, torti, kolača i peciva.

On zapravo predstavlja dehidrirani oblik agava sirupa, dobijen sušenjem agava sirupa kako bi se uklonila sva vlaga. Poseban proces se koristi kako bi se agave šećer pretvorio iz praha u granule, čime se očuvava sirovost i postiže prijatna tekstura, sprečavajući slepljivanje.

Pored niskog glikemijskog indeksa, agave šećer ima i brojne druge pozitivne efekte na zdravlje.

Bogat je saponinima i fruktanima, koji imaju antiinflamatorna svojstva, jačaju imunološki sistem i pomažu u borbi protiv bakterija. Fruktani su posebno korisni kod dijabetesa, smanjujući nivo štetnih bakterija u crevima i smanjujući rizik od pojave raka debelog creva.

Takođe, agava šećer je bogat inulinom, koji je povezan s nizom pozitivnih efekata na zdravlje, uključujući smanjenje nivoa holesterola i rizika od određenih vrsta raka. Zahvaljujući svom niskom glikemijskom indeksu, agave šećer može se koristiti i od strane dijabetičara, uz prethodnu konsultaciju s lekarom, kao i od strane svih koji žele da održe stabilan nivo šećera u krvi.

Agava šećer je odlična zamena za šećer ili med u svim receptima za kolače, peciva i druge poslastice, nudeći isti ukus i slatkoću, ali s dodatnim zdravstvenim benefitima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 1603 kJ

Energija kcal 378 kcl

Ugljeni hidrati 91g

Dijetska vlakna 7g

Pakovanje 150g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top