Arriba kakao organski 150g Just Superior

780.00RSD

Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska i raspoloženja.

 

Arriba kakao organski

Arriba kakao je specijalna sorta kakaa iz Ekvadora, koji prednjači po svojim nutritivnim vrednostima i smatra se najboljom vrstom na svetu.

Međutim u Ekvadoru su uglavnom zastupljene različite hibridne sorte kakaa, neuporedivo manjeg kvaliteta , a pravu Arribu nije lako naći.

Superior kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji.

Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaoa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke.

Međutim, količina nutrijenata a naročito flavanola u kakaou, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade.

Ovo je ključno za korisnika da razume. Zbog toga konzumiranje čokolade, pa čak i crne, ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaoa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte.

Superior kakao Arriba najkraćim putem dolazi iz Perua na police Srbije, a upakovan je u najstože kontrolisanim uslvima.Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalcijuma, magnezijuma, mangana, mobildena i cinka.

Srce i krvni sudovi

Naučno je utvrđeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’).

Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti.

Raspoloženje

Pozitivan uticaj na raspoloženje kakaoa je opšte poznat. Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakaou. Oni predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i deluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje.

Kakao utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva, inače povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom.

Feniletilamini takođe igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija.

Opšte stanje organizma

Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja kakaoa na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju.

Doprinosi izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima. Kakao se takođe pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola.

Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj Cu i Cr i izvor je K, Mg, Mn, Mo i Zn.

  • Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska.
  • Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
  • Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji.
  • Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji.
  • Takođe doprinosi normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata.
  • doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.

Sastav :

100% organski kakao Arriba prah iz Ekvadora sa 20-25% kakao masti.

Način upotrebe:

Superior kakao prah se može koristiti kao dodatak pri pravljenju jela i dezerta, a može biti dodatak različitim smutijima i napicima.

Preporučena doza:

Pronađite idealnu količinu kakao praha za vas. Mi preporučujemo oko 15g (2-3 supene kašike).

Arriba kakao organski 150g Just superior

Scroll to Top