Brašno od zelenog sočiva bez glutena
Brašno od zelenog sočiva se koristiti u svakodnevnoj ljudskoj ishrani, za spremanje peciva ,namaza ,salata i kuvanih jela. Sočivo sadrži lako svarljiva vlakna ,bogato je gvožđem, cinkom, kalijumom, manganom, kalijumom i magnezijumom.
Ova mahunarka je odlična za skidanje holesterola , bolju probavu, poboljšanje krvotoka a uz to stabilizuje nivo šečera u krvi.Posebno se dobro pokazala kod obolelih od gihta.
Sastav
100% brašno zelenog sočiva.
Način proizvodnje :
brašno je termički obrađeno.
Proizvod je bez glutena pa je pogoda kod osoba sa celijakijom i intolerancijom na gluten. Termički obrađeno brašno se vrlo brzo i lako priprema.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 1446kJ/346kcal
Masti 0,98g
Od čega zasićene masne kiseline 0,19g
Ugljeni hidrati 54,7g
od čega šećeri 1,8g
Proteini 23,6g
So 0,021g
Vlakna 9,8g
Proizvođač : Krstić