Brusnica suva organska 100g Beyond

390.00RSD

Brusnica je poznata kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu

Brusnica suva organska 100g

Sastav: Organska brusnica 60%, organski sok od jabuke 39%, organsko suncokretovo ulje <1%

Organska Brusnica suva  je proizvedena bez dodatka  šećera, glukoznih sirupa,  i konzervansa  . Sušena  brusnica je posle sušenja veome kratko potopljena u organski sok od jabuke i veoma blago poprskana organskim suncokretovim uljem.

Brusnica je poznata kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu. Naročito je popularna za sprečavanje vraćanja infekcija u urinarnom traktu.  Koristi se kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim puteviva, komplikacija dijabetesa. Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze .

Brusnica sadrži proantocijanidine koji „opkoljavaju“ bakteriju E.coli i sprečavaju njeno nastanjivanje na zid mokraćne bešike i mokraćnih puteva. Deluje i na druge patogene urinarnog trakta (Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis).

Komponente ploda brusnice, takođe sprečavaju prijanjanje Helicobacter pylori na zid želudačne sluznice. H.pylori je izazivač čira na želucu. Brusnica sadrži i moćne antioksidanse, koji štite ćelije organizma od oštećenja.

Nutritivna vrednost  u 100g :

-Energ.vrednost 1377kJ / 329Kcal /

-Proteini 0,4 g
-Ugljeni hidrati 82 g

-Masti 0,2 g
-Biljna vlakna 5 g / 21%
-So 0 g (0%*)

Alergeni: bez alergena

Pakovanje : 100g

Uvoznik  :  Beyond

Scroll to Top