Crna čokolada sa steviom 90g Tim Ing

199 RSD

Crna čokolada sa prirodnim zaslađivačima i niskim glikemijskim indeksom.

Crna čokolada sa steviom 90g

Crna čokolada sa steviom bez dodatog šećera sa dodatim biljnim vlaknima, prirodnim zaslađivačima sa niskim glikemijskim indeksom i smanjenom kalorijskom vrednošću.

Zaslađena steviom idealna je za razne poslastice, kao desert ili kada vam treba nešto da se zasladite. Naravljena je od najfinijeg kakaa. Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Kakao kao osnovni sastojak čokolade, najvažniji je kada je u pitanju zdravlje, tamna čokolada se smatra najzdravijom i najkvalitetnijom baš zbog visokog udela kakaa

Tamna čokolada ima visok sadržaj flavonoida koji su snažni antioksidansi a koji se takođe mogu naći, u čaju, crnom vinu i jabukama, ali u znatno manjoj količini, oni štite ćelije i tkiva od pogubnog dejstva slobodnih radikala koji uništavaju naše ćelije.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje manjih količina crne čokolade dnevno može da doprinese zdravlju srca i smanji rizik od dijabetesa, zahvaljujući tome što kakao sadrži antioksidante koji su dobri za krvotok.

Budite umereni😊

Alergen info:

Može da sadrži u tragovima lešnik, drugo koštunjavo voće. Sadrži prirodno prisutne šećere.

Kome je namenjena:

Dijabetičarima, sportistima, kojima je potrebna izbalansirana dijeta, deci koju previše šećera može da uništi i psihički, ne samo fizički, osobe u zrelom dobu koje su posebno predisponirane za kardiiovaskularna oboljenja.

Istraživanje:

Deluje jednostavno kada vam kažemo da su krem, čokolada ili šlag napravljeni bez šećera medjutim uopšte nije tako.

Tehnološki problem je što ne samo da moraju da budu isti kao oni sa šećerom, moraju da budu – bolji. Zbog toga se koriste skuplje, prirodne, kvalitetne sirovine.

Kako je koristiti:

  • Za jelo i kuvanje
  • Direktna konzumacija
  • Za spremanje raznih poslastica ( filovi, glazure )

Sastav:

Zaslađivač Maltitol, biljna mast, obrano mleko u prahu (minimum 15% suve materije mleka), kakao prah sa redukovanim sadržajem masti 10-12% (minimum 13% suvih kakao delova), pasta lešnika, oligofruktoza, kakao buter, Inulin, sojin lecitin, Steviol  Glikozid, arome.

Ne sadrži:

Šećer (beli šećer, trščani šećer, smedji šećer, fruktozu, dodatu laktozu)

  • Palmino ulje
  • Veštačke zaslađivače
  • Veštačke boje
  • Može imati laksativni efekat ako se konzumira prekomerno

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 2086kJ/ 497kcal

Masti 38,9g

Od čega zasićene 16,67g

Ugljeni hidrati 46,5g

Od čega šećeri 6g

Proteini 8,5g

So 0,15g

Pakovanje 90g Tim Ing

Cena se redovno  ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top