Etarsko ulje Bergamota 10ml Kirka

599 RSD

Bergamot opušta, smanjuje nervnu napetost i stres i ublažava nesanicu. Takođe podiže raspoloženje i balansira emocije.

Etarsko ulje Bergamota 10ml

Etarsko ulje bergamota opušta, smanjuje nervnu napetost i stres i ublažava nesanicu. Takođe podiže raspoloženje i balansira emocije. Osim ublažavanja bolnih emocija svojstvenih depresiji i anksioznosti, bergamot neutrališe bes, ogorčenost i razdražljivost.

Zahvaljujući antibakterijskom delovanju bergamot pomaže kod upalnih procesa na koži, lišajeva, seboreje, akni, herpesa i peruti. Pospešuje uklanjanje ožiljaka i mrlja na koži.

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova.To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu.

Nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije.

Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Upotreba:

Zbog izrazito prijatnog mirisa, ulje bergamota omiljeni je sastojak u parfemskoj industriji.

Zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, bergamot se takođe koristi u kremama i losionima za negu problematiče kože sklone infekcijama.

Preporučuje se za normalnu, masnu i kombinovanu kožu, a posebno za tinejdžere i one koji imaju akne.

Odlično se slaže sa uljima lavande i čajnog drveta. Ulazi u sasatav raznih preparata za lokalno tretiranje u slučaju glavobolje, istegnuća, iščašenja, mišićnih bolova i drugih bolnih stanja.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top