Etarsko ulje Bosiljka 10ml Kirka

540 RSD

Ulje bosiljka ublazaža napetost, depresiju i otklanja nesanicu. Posebno je koristan osobama čija profesija iziskuje velike intelektualne napore, jer doprinosi i boljem pamćenju.

Etarsko ulje Bosiljka 10ml

Etarsko ulje bosiljka  ima umirujuće destvo, pa se preporučuje kao prirodni lek protiv stresa nastalog usled svakodnevnih briga i pritisaka.

Bosiljak ublažava napetost, depresiju i otklanja nesanicu. Posebno je koristan osobama čija profesija iziskuje velike intelektualne napore, jer doprinosi i boljem pamćenju. Bosiljak je poznat po činjenici da ima jaka antioksidativna svojstva koja štite telo od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Olakšava iskašljavanje i ublažava poteškoće sa disanjem kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih poremećaja.

Takođe mu se pripisuje i antibakterisko dejstvo. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine:

Za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema.

Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Preporučuju se inhalacije ili masaže bolnih delova tela.

Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu, koristi se i u borbi protiv akni i drugih kožnih infekcija. Dobro se meša sa etarskim uljima  limuna, geranijuma, lavande i ruzmarina.

Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Odličan je repelent.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top