Etarsko ulje Lavande 10ml Kirka

499 RSD

Ulje lavande umiruje, opušta i otklanja umor.

Etarsko ulje Lavande 10ml

Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant. Deluje lokalno na koži na mestu aplikacije i putem inhalacije na nervni, endokrini i imuni sistem.

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa.

Lavanda umiruje, opušta i otklanja umor. Smanjuje nervnu napetost i stres, kao i naglu promenu raspoloženja.

Otklanja nesanicu i omogućava miran san. Pomaže kod migrene i glavobolje. Osvežava vazduh u prostorijama i deluje kao repelent ( protiv komaraca i drugih insekata).

Jedno je od retkih ulja koja se mogu nerazređeno nanositi na kožu. Podstiče njenu regeneraciju, pa je odlično sredstvo za zarastanje rana, ogrebotina, opekotina i ožiljaka.

Zahvaljujući antiseptičkom delovanju, odlično je u borbi protiv akni, bubuljica i ostalih infekcija kože. Vrlo često se koristi u kozmetici za negu kože nakon sunčanja, kako bi se koža oporavila od eventualnih oštećenja prouzrokovanih UV zracima.

Odlično se meša sa dugim etarskim uljima, pa je neizostavno ulje u mirisnim kombinacijama i parfemima. Jedno je od retkih etarskih ulja koja se mogu direktno primenjivati na koži.

Smatra se jednim od najprijatnijih eteričnih ulja i baš iz tog razloga ima vodeću ulogu u aromaterapiji. O kraljici esencijalnih ulja i njenoj širokoj primeni imali bi štošta korisno da kažemo.

Pored toga što je ubedljivo vodeća u svetu aromaterapije, veruje se da Lavanda leči anksioznost, depresiju, gljivice, infekcije, alergije, nesanicu i mnoge druge tegobe.

Na temu uticaja na anksioznost, možemo pronaći nekoliko veoma zanimljivih istraživanja. Naime, u jednom ispitivanju posmatrali su se ljudi pre stomatološkog pregleda u dve grupe: one koji su udisali Lavandu i one koji nisu. Zaista je dokazano da Lavanda ima umirujuće i relaksirajuće dejstvo.

Potrebno je koristiti raspršivač prostora ili difuzor u koji bi sipali nekoliko kapi ulja i jedino što preostaje jeste da se uverite u čudotvorno dejstvo ovog ulja.

Ukoliko Vas nervira kada odeća koju ne nosite često dobije „ustajali miris“, imamo rešenje. Potrebno je da u bočicu sa pumpicom sipate nekoliko kap Lavande, promućkate i spremno je za upotrebu! Sigurni smo u to da će Vam se novi osveživač dopasti toliko da ćete ga koristiti neprestano!

Lavanda ima široku primenu u nezi kože, a definitivno jedna od vodećih jeste tretiranje zapaljenskih procesa. Ukoliko imate osetljivu kožu sklonu iritacijama, pokušajte da Lavandom osvežite svoje svakodnevne proizvode za negu kože.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine:

Za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama.

Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja. Etarsko ulje uvek pre upotrebe razblažiti. Sipati 3 – 5 kapi u 30 ml biljnog ulja pre nanošenja na kožu ili na 50 g soli za kupanje ili u vodu za vaporizator.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top