Etarsko ulje Ruzmarina 10ml Kirka

499 RSD

Etarsko ulje ruzmarina posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa pamćenjem i učestalim padom koncentracije.

Etarsko ulje Ruzmarina 10ml

Etarsko ulje ruzmarina poboljšava cirkulaciju krvi, samim tim poboljšava i dotok drugih hranljivih materija i kiseonika do mozga. Ulje se posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa pamćenjem i učestalim padom koncentracije.

Rezultati jednog od mnogobrojnih istraživanja koja su se sprovodila sa ruzmarinom pokazala su da osobe koje su izložene aromi ove biljke pamte mnogo bolje. Zbog svog sastava i aromatičnog dejstva otklanja mentalni umor i depresiju.

Samim tim ublažava glavobolje i vrtoglavice koje prate psihički zamor. Ulje pomaže i kod respiratornih oboljenja poput astme, bronhitisa i sinusitisa. Zahvaljujući protivupalnim svojstvima i blagotvornom delovanju na disajne organe, smanjuje simptome upale grla, prehlade ili gripa.

Ruzmarin osvežava i vraća životnu energiju, bistri um i smanjuje napetost. Smanjuje lučenje sebuma i podstiče regeneraciju kože. Deluje antimikrobno i antiseptično.

Ubrzava cirkulaciju, a deluje i analgetički. Stimuliše limfni sistem i razmenu materija u tkvima. Olakšava iskašljavanje i bolove u mišićima i zglobovima.

Način upotrebe:

Ulje podstiče cirkulaciju, pa se koristi u preparatima za prevenciju i otklanjanje celulita. Čest je sastojak i proizvoda za tretiranje strija i ožiljaka, kao i preparata za negu kože.

Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada..).

Etarska ulja su proizvodi biljnih ćelija, veoma jakog mirisa.

Obrazuju se u svim delovima biljke, naravno nisu raspoređeni jednako, a najviše ulja se dobija iz lista i korena. Stvaraju se destilacijom uz pomoć vodene pare ili presovanjem kore kada je u pitanju citrusno voće.

Za razliku od masnih ulja, etarska ulja brzo ispravaju i ne ostavljaju mrlje na papiru. Ulja su mešavine lako isparljivih jedinjenja kao što su alkohol, ugljovodonik, keton, kiselina, aromatične prirode. Sam naziv etarska ulja dobila su zbog prisustva aromatičnog mirisa i konzistenciji u vidu ulja.

Preporučuje se za negu masne kože:

Pomaže kod akni, seboreje, reumatskih bolova, grčeva u mišićima i opadanja kose. Primenjeno u vidu inhalacija, olakšava iskašljavanje i druge simptome prehlade.

Idealno je za upotrebu u radnom prostoru i nakon intenzivnog intelektualnog rada. Dobro se meša sa etarskim uljima mente, lavande i citrusnim etarskim uljima.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top