Heljdino integralno brašno 1kg Delfin

299.00RSD

Pomaže u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola.

Heljdino integralno brašno

Heljdino integralno brašno odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi. Iz tog razloga je pogodna za korišćenje kod osoba koje imaju problema sa probavom, ali i kod osoba koje pate od šećernih bolesti.

S obzirom na to da ne sadrži ni gluten, može da se koristi i kod osoba koje pate od celijakije. Heljda je hrana bogata vlaknima. Osim toga u sebi sadrži osam esencijalnih aminokiselinaflavonoide, najviše rutinaminerale – fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar i mangan i vitamine  .

Heljda tako može da pomogne u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola. Osim toga će održavati zdravlje krvnih sudova i čitavog kardiovaskularnog sistema te smanjivati rizik od nastanka raka.

Proizvodi s heljdinim brašnom pomoći će u jačanju koncentracije i pamćenje. Osim što čisti krv, pomaže i u probavi u smislu čišćenja creva i normalizovanja metabolizma.

Kako koristiti heljdino brašno

Heljdino brašno je odlično za korišćenje uz obično brašno koje možda sada koristite. Ako ga dodajete za pravljenje testa za palačinke ili hleb i peciva, osetićete kako testo ima nežniju strukturu i ukus maslaca. Uz to će biti i nutritivno kvalitetniji.

Ako želite da pravite palačinke od heljdinog brašna, ovo su vam potrebni sastojci:

100 grama heljdinog brašna

100 grama pirinčanog brašna

25 grama šećera

pola kašičice sode bikarbone

pola kašičice soli

25 grama maslaca

350 ml mleka ili vode (najbolje je pola – pola).

Pripremaju se tako da u jednoj posudi pomešate suve sastojke, a u drugoj mleko i maslac. Nakon toga pomešajte sve zajedno i ostavite da stoji 30-ak minuta.

Ukoliko vam je testo previše gusto možete dodati još mleka. Gustina treba da bude kao i kod običnih palačinki. A peku se isto kao i obične palačinke.

Heljdino brašno u kombinaciji sa drugim integralnim brašnima ne bi trebalo biti zastupljenije od 30%  da bi imalo dobru strukturu . Probajte našu mešavinu heljde i pšenice .

Heljdino brašno za normaliziranje probave

U nekim slučajevima se heljdino brašno može koristiti za poboljšanje čitavog metabolizma, posebno ako se uzima u kombinaciji s kefirom. Ovakav napitak treba da se jede ujutro, pola sata pre jela.

Nakon toga ne bi trebalo da jedete barem tri sata. Ako vam je previše kiselo možete da ga zasladite s malo meda. Ovakav napitak se treba koristiti 14 dana.

Heljda tako može da pomogne u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola. Osim toga će održavati zdravlje krvnih sudova i čitavog kardiovaskularnog sistema te smanjivati rizik od nastanka raka.

Sastav  :

100% heljdino integralno brašno

Heljdino integralno brašno 1kg Delfin
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top