Humus sa semenkama bundeve 200g Ribella

230 RSD

Semenke bundeve Humusu daju specifičnu ukusnu notu, nenametljivu, a opet prepoznatljivu svim ljubiteljima arome golice.

Humus sa semenkama bundeve 200g

Humus sa semenkama bundeve je odličan izvor magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, gvožđa, cinka i vitamina K.Semenke bundeve su i najkvalitetniji izvor biljnih belančevina.

Kremasti mediteranski specijalitet koji je zbog svog ukusa i izuzetno hranljivih sastojaka veoma poznat u svetu, a sve popularniji i kod nas. Semenke bundeve mu daju specifičnu ukusnu notu, nenametljivu, a opet prepoznatljivu svim ljubiteljima arome golice.

  • Izvor proteina
  • Bez glutena
  • Bez veštačkih boja i aroma
  • Bez pojačivača ukusa
  • Bez transmasti

Pored svog bogatog ukusa veoma dobro utiče na zdravlje i lako se uklapa u gotovo sve režime ishrane. Ako ste aktivni i potrebna vam je energija tokom celog dana, humus će na pravi način upotpuniti vaš obrok.

Sadrži visoku koncentraciju gvožđa i vitamina C, proteina i dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6.

Leblebije, sastojak koji je zastupljen u najvećem procentu, su dobar izvor proteina, sadrže mnogo biljnih vlakana, zatim imaju nizak glikemijski indeks. Takođe, sadrže veoma važne minerale magnezijum i gvođže, kao i veliki broj vitamina B1, B2, B5 i C.

Namena :

Upotreba Humusa deluje blagotvorno na organe za varenje, zatim utiče na regulaciju šećera u krvi. Preporučuje se i dijabetičarima. Može konzumirati kao namaz u vidu zdravog doručka ili večere ili se može servirati kao prolog uz ribu i meso.

U sastav ulaze:

leblebije 51,0%, voda 20,8%, susamova pasta 12,9%, biljno ulje 7,9%, seme bundeve 3,4%, začini i ekstrakti začina 1,4%, puter od semenki bundeve 1,1%, kuhinjska so, limunska kiselina, regulator kiselosti (natrijum bikarbonat), konzervansi (natrijum benzoat i kalijum sorbat).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost kcal 252

Ukupno proteina 7g

Ukupno masti 21g

Od toga zasićene masne kiseline 2g

Ukupno ugljenih hidrata 6g

Ukupno šećera 0g

Vlakna 6g

So 1 mg

Pakovanje 200g Ribella

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top