Indiski orah sirov,pečeni slani i neslani 100g rinfuz

140.00RSD

Sadrži zdrave mononezasićene masti koje su dobre za zdravlje kardiovaskularnog sistema
Indiski orah 100g

 

Indijski orah sadrži vrstu flavonoida koji se zove proantocijanidin, a to jedinjenje ima visok sadržaj bakr. On prosto izgladnjuje ćelije tumora, jer im ne daje potrebnu hranu za njihv razvoj. Sadrži zdrave mononezasićene masti koje su dobre za zdravlje kardiovaskularnog sistema.  On takođe ima snažne antioksidanse koji drže srce podalje od raznih bolesti. 

Ustanovljeno je da indijski orah ekstrakt izuzetno koristan za kontrolu nivoa šećera u krvi, što je značajno u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2. Indijski orah je odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika po telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema. Nedostatak gvožđa može dovesti do zamora tela, anemije, kao i povećane osetljivosti na infekcije i razne bolesti.Dobar je izvor dijetetskih vlakana, koja pomažu da se hrana lakše vari.  

 indijski orah je odličan izvor magnezijuma, koji se nalazi na površini kostiju i sprečava kalcijum da uđe u nervne ćelije, održavajući krvne sudove i mišiće opuštenim i zdravim. Deficit magnezijuma može dovesti da kalcijum prodre u krvne sudove, što za posledicu ima povišeni krvni pritisak i glavobolju.

Napomena : U ponudi imamo SIROVI,PEČENI NESLANI,PEČENI SLANI .U napomeni navedite koji želite .

Scroll to Top