Kapi slatkog pelina 30ml Eliksir

299 RSD

Kapi slatkog pelina 30ml Eliksir

Kapi slatkog pelina  (Artemisia annua)  jednogodišnja je zejasta biljka iz roda pelina (Artemisia) koji pripada porodicama glavočika (Asteraceae). Raste u  oblasti Azije, ali je zbog svog medicinskog značaja danas proširena širom sveta, posebno u Južnoj i Jugoistočnoj Evropi i Severnoj Americi.

Jedan od najvažnijih hemijskih sastojaka slatkog pelina je organsko jedinjenje artemisinin čija koncentracija u osušenim listovima divljeg slatkog pelina iznosi između 0 i 1,5%. U novim hibridima koncentracija ovog jedinjenja je nešto viša i iznosi i preko 2%.

Artemisinin se koristi kao sredstvo za lečenje malarije, a priznat je kao takav od strane svetske zdravstvene organizacije. Slatki pelin je pokazao delotvornost i kod parazitskih infekcija, takođe se koristi za brzo uništavanje bakterija, gljivica i nekih virusa.

Naučno istraživanje koje je usmereno u pravcu pronalaženja leka protiv raka navode da ima antikancerogeno dejstvo. Slatki pelin se koristi za jačanje imuniteta.

Biljne kapi Slatki pelin se koriste:

  • Za jačanje imuniteta
  • Za lečenje malarije
  • Kod virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija
  • Kod parazitskih infekcija
  • Kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti

Sastav:

5% suvog ekstrata biljke u 30% etanol – voda rastvaraču po PHARMACOPOEIA JUG IV i DAB 9.

Upotreba:

15 – 20 kapi u malo vode, piti pre jela. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Pakovanje 30ml Eliksir

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top