Kapi za Cirkulaciju 30ml Sinefarm

290 RSD

Kapi poboljšavaju prokrvljenost srčanog mišića i snižavaju krvni pritisak.

Kapi za Cirkulaciju 30ml

Kapi za cirkulaciju poboljšavaju prokrvljenost srčanog mišića i time mu povećava snagu kontrakcije. Crveni glog je kardiotonik, koronarni vazodilatator, hipotenziv i antiaritmik.

Cirkulacija je jedna od glavnih funkcija neophodna za održavanje života. Predstavlja neprekidan proces kretanja krvi (cirkulisanja) kroz zatvoren sistem tj. telo u cilju obezbeđivanja normalnog funkcionisanja organizma. Glavni organ zadužen za ovaj proces jeste srce.

Desna i leva srčana komora imaju ulogu pumpe koja se odvija kroz proces periodične kontrakcije. Važan element u procesu cirkulacije je i promena tonusa krvnih sudova. Osnovna uloga cirkulacije je da transportovanjem krvi snabde tkiva i organe neophodnim količinama kiseonika i hranljivim materijama.

Loša cirkulacija se javlja kada dođe do smanjenog ili ograničenog protoka krvi u određenim delovima tela. Slaba cirkulacija se može javiti kod oba pola, ali je češća kod žena.

Povoljno deluju kod blaže forme koronarne insuficijencije (angina pektoris), staračkog srca, poremećaja srčanog ritma, povišenog krvnog pritiska, ateroskleroze, klimakteričnih tegoba i dr. Valerijana i srdačica sadrže aktivne principe koji deluju spazmolitički i relaksirajuće na glatku muskulaturu.

Smanjuju uznemirenost, razdražljivost, uspostavljaju normalan ritam sna i korisne su kod tzv. “neuroze srca”, blage hipertenzije, miokardiopatije i angine pektoris.

Rastavić i Hajdučica su diuretici (pojačavaju izbacivanje tečnosti) i snižavaju krvni pritisak. Hajdučica ispoljava i anti­trombotičko dejstvo tj. sprečava zgrušavanje krvi i poboljšava cirkulaciju.

Način upotrebe :

Za navedena stanja popiti 3 puta dnevno po 20 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično. Sadrže alkohol 46,7 g/100 g.

Nisu namenjene trudnicama, dojiljama i mlađima od 12 godina.Usled mogućih interakcija proizvode koji sadrže glog ne treba koristiti istovremeno sa lekovima koji sadrže kardiotonične heterozide, beta-blokatore i antiaritmike.

Sastav:

Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka:

Herba gloga , herba hajdučuce, herba rastavića, herba srdačice cardiaca, koren valerijane  .

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 5055/2019 od 14.04.2019.

Pakovanje 30ml Sinefarm

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top