Kokosov puter organski 200g Sanattera

550 RSD

Razlika između kokosovog ulja i putera je ključna kako u pogledu hranljivih sastojaka, tako i kulinarskih karakteristika.

Kokosov puter organski 200g Sanattera

Organski kokosov puter predstavlja neodoljivu alternativu kokosovom ulju. Ali, koje su zapravo razlike između ova dva proizvoda i da li kokosov puter poseduje ista hranljiva svojstva kao i ulje?

Razlika između kokosovog ulja i putera je ključna kako u pogledu hranljivih sastojaka, tako i kulinarskih karakteristika.

Kokosov puter se dobija mlevenjem celog kokosovog ploda, čineći ga prirodno bogatim sastojcima. Poznat je i kao kokosova „manna“ ili kokosov krem. Ovaj puter sadrži visok nivo laurinske kiseline, koja se takođe nalazi u majčinom mleku.

Laurinska kiselina je poznata po svojim antimikrobnim svojstvima, jačajući imunitet i pružajući zaštitu od raznih oboljenja, uključujući i kancerogene bolesti.

Pored toga, kokosov puter ubrzava metabolizam, podstiče mršavljenje i povećava nivo energije.

Obogaćen je zdravim mastima koje produžavaju osećaj sitosti, dok sadrži esencijalne aminokiseline, kalcijum i magnezijum. Važno je napomenuti da kokosov puter postaje tečan na temperaturi iznad 25 stepeni Celzijusa, zadržavajući svoja blagotvorna svojstva čak i kada je zagrejan.

Jedna supena kašika ovog putera sadrži i značajnu količinu vlakana, kao i kalijuma, magnezijuma i gvožđa. S druge strane, kokosovo ulje je čisto masnoća koja se ekstrahuje iz kokosa. Ipak, najveći deo sastava kokosovog putera čini upravo ovo ulje.

Kokosov puter je pravi delikatesni namaz koji će zadovoljiti vaše čulo ukusa, ali i pružiti brojne koristi za vaše zdravlje. Uživajte u njegovom bogatom ukusu i blagotvornim svojstvima kao idealnom dodatku vašoj ishrani.

Evo nekoliko ideja kako se može koristiti u ishrani:

  1. Uzeti kašičicu putera direktno iz teglice – njami, neopisivo je ukusan
  2. Dodati kokonati u zdrav jutarnji obrok: u smuti, ovsenu kašu, musli, voćni ili proteinski šejk
  3. Obogatiti kuvana jela poput karija, pirinča, krompira – ukus hrane će biti veoma oplemenjen
  4. Namazati kokonati na prepečeni tost umesto putera, posoliti po želji
  5. Preliti ga otopljenog preko voćne salate (umesto šlaga) i dobićete najukusniji desert
  6. Izmrviti puter viljuškom i posuti ga preko pečene bundeve ili jabuke
  7. Otopljeni puter pomešati sa sirovim kakaom i dobićete najzdraviji čokoladni namaz za kolače
  8. Namazati ga na palačinke… na kreativan način: dodati naseckano voće, pečene bademe, mlevene orahe, crnu čokoladu, cimet, kardamom i sl.
  9. Odličan je dodatak za testa, nezamenjiv je sastojak u istocnjačkim kuhinjama, često se dodaje u kari ili supe. Predivan je namaz  za pečenu piletinu.
  10. Pomešan sa semenom maka dobijamo  ukusnu poslasticu za koju neki tvrde da poboljšava san.
  11. Umesto mleka se može dodati u kafu, čajeve, šejkove, vruć  kakao.
Sastav:

100% organski sušeni kokos

Napomena:

Ne sadrži aditive, stabilizatore niti konzervans.

Alergeni:

Ne sadrži alergene

Nutritivna vrednost na 100g:

Ergetska vrednost 2761kJ/660kcal

Ukupne masti 64g

Od čega zasićene masti 59g

Ugljeni hhidrati 23g

Proteini 6,g

Šećer 7g

Vlakna 16g

Holesterol 0g

Kalcijum 18mg

Pakovanje 200g Sanattera

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top