Kombu alge (kelp) 25g Mitoku

390 RSD

Kombu alge se dodaju u kuvanju mahunarki kako bi postale lakše za probavu. Alge su vrlo hranljiva i sadrži puno proteina, kalcijuma, joda, magnezijuma, gvožđa, folata i vatamina C.

Nema na zalihama

Kombu alge (kelp) se dodaju u kuvanju mahunarki kako bi postale lakše za probavu. Alge su vrlo hranljive i sadrže puno proteina, kalcijuma, joda, magnezijuma, gvožđa, folata i vatamina C.

Laminaria Japonica su tamne alge koje rastu u okeanskim dubinama. Isečena je na trake i odličan je dodatak barenom povrću. Bogate vitaminima B1, B2, koji poboljsavaju funkciju mozga i nervnog sistema, a nijacin ojačava zidove krvnih sudova i sprečava nastajanje ateroskleroze.

Kelp alga je zuzetno je bogata mineralima.

Kalcijum (710 mg) ojačava kostani skelet. Kalijum (6100 mg) i natrijum (2800 mg) regulišu količinu tečnosti u organizmu i snižavaju krvni pritisak. Gvozdje (3,9 mg) služi za stvaranje hemoglobina koji vezuje kiseonik i povećava broj krvnih zrnaca. Fosfor (200 mg) je neophodan za pravilan rad srca i bubrega, a jod (300 mg) podstiče rad štitne žlezde.

Kombu alge se koriste za prevenciju i lečenje skleroze, artritisa, povišenog i sniženog pritiska, poremećaja rada tiroidne žlezde, odnosno za prevenciju degenerativnih bolesti.

Jačaju krvnu sliku. Sadrže alginičnu kiselinu, koja pomaže oslobađanje viška holesterola u krvi. Povoljno deluju na organe za varenje, olakšavu varenje i ubrzavaju rad creva, pritom smanjuju nervozu i nervnu napetost. Otklanja štetne posledice radijacije i deluje antikancerogeno.

Prednosti korišćenja:
  • Vrlo hranljive i sadrže puno proteina
  • Regulišu rad štitne žlezde zbog velike količine joda
  • Utiču na pravilan rad srca i bubrega
  • Regulisu nivo tečnosti u organizmu
  • Sprečavaju nadutost stomaka
  • Smanjuju rizik od raka
  • Deluju protiv upalno
  • Jačaju imuni sistem
  • Povećavaju energiju kod ljudi
  • Obnavljaju kožu
  • Pomažu varenje

Uputstvo za upotrebu:

Sirove alge dobro operite tekućom vodom i prokuvajte 15 min. Nakon toga ocedite i dobro isperite, a preostalu vodu od kuvanja bacite.

Komadić alge dužine 5-6 cm dodati mahunarkama prilikom kuvanja kako bi postale lakše za probavu. Za jela s povrćem algu nakon natapanja narezati i kuvati s povrćem 40 minuta.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 871 kJ / 210 kcal

Masti 3g

od kojih zasićene masne kiseline 1g

Ugljenihidrati 21g

od kojih šećeri 0g

Belančevine 7g

So 6g

Napomena :

Pogodno za vegane.

Pakovanje 25g  Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top