Kumkvat kandirani 100g
Kumkvat kandirani je veoma ukusan, u isto vreme sladak i kiseo, najmanji je među agrumima. Na tezgama se može naći od jeseni do proleća. Iako po ukusu podseća na druge vrste južnog voća, poseban je po tome što se jede ceo – da, zajedno sa korom.
I uprkos svojoj veličini, pun je hranljivih sastojaka. Poreklom iz istog roda biljaka kao i pomorandža, kumkvat voće je jedan od najboljih izvora vitamina C i vlakana.
- Bogat antioksidansima
- Jača imunitet
- Povećava energiju
- Topi kilograme
- Neguje kože
- Poboljšava rad digestivnog trakta
- Smanjuje rizik od nastanka raka
- Fortunela – izvor antioksidanasa
Jede sa korom koja je bogata antioksidansima, vlaknima i esencijalnim uljima. Uz to u kori se nalazi i veća koncentacija antioksidanasa nego u pulpi. Sveže voće sadrži flavonide i karoten koji pomažu organizmu u borbi sa slobodnim radikalima, odgovornim za propadanjen ćelija.
Slobodni radikali mogu prouzrokovati razvoj autoimunuh i srčanih oboljenja. A redovnim uzimanjem mini pomorandži poboljšavate opšte zdravstveno stanje. Ne zaboravimo vitamin C koji pomaže stvaranje kolagena i usporava starenje kože.
Za jak imunitet jedite mini pomorandže.
Kao i drugi agrumi je bogat vitaminom C. 100 g voćke pokriva 73 odsto dnevnih potreba za ovim vitaminom. Jedna skorašnja studija, sprovedena u Švajcarskoj pokazuje da unošenje dovoljne količine vitamina C u velikok meri jača imunitet.
Čak štaviše doprinosi izlečenju bolesti kao što su dijareja, malarija i upala pluća. Takoreći fortunela skraćuje vreme oporovka posle različitih infekcija. Vitamin C je nezamenljiv borac protiv respiratornih infekcija, prehlada i gripa.
Pakovanje 100g rf
Original pakovanje 1kg