Leblebija kuvana organska 660g Jardin

420 RSD

Leblebija kuvana se koristi za najrazličitije salate, supe i variva. Od nje se mogu spremati i uštipci, palačinke, paštete i razni drugi namazi. Pored semena, za ljudsku ishranu se koriste još i klice kao i sveže lišće.

Nema na zalihama

Leblebija kuvana organska 660g

Leblebija kuvana se koristi za najrazličitije salate, supe i variva. Od nje se mogu spremati i uštipci, palačinke, paštete i razni drugi namazi. Pored semena, za ljudsku ishranu se koriste još i klice kao i sveže lišće. .

Leblebija je je prebogata proteinima i vlakinima, a kao prateći elemeti su vitamini i minerali za koje nauka ima dokaze da su od velike  važnosti za naše zdravlje.

Jedna šolja ove namirnice vam takođe obezbeđuje 50 % dnevne potrebe organizma za kalijumom, 2% za vitaminom A, 13% za vitaminom C, 69% za gvožđem, 55% za vitaminom B6 i 57 % za magnezijumom.

Pored svega toga sadrži i vitamin K, gvožđe, fosfor, cink, bakar, mangan,  i selen .Leblebija je veoma dobar izvor gvožđa, čak i barena leblebija sadrži duplo više gvožđa od jednake količine mesa. Količina kalcijuma u leblebiji je takođe visoka i udružena je s belančevinama koje povećavaju njegovu apsorbciju. Leblebija ima nizak glikemijski indeks.

Jedna od najvažnijih promena koje treba da usvojite da biste snizili pritisak jeste da jedete namirnice koje su siromašne natrijumom, a upravo takva je leblebija.

Pored toga tu je kalijum koji je jednako važan za normalizaciju krvnog pritiska. Posebno bogate vlaknima. Istraživanja su pokazala da ljudi sa dijabetesom tipa 1 koji konzumiraju hranu sa visokim sadržajem vlakana imaju niži nivo glukoze u krvi. Za osobe sa dijabetesom tipa 2, veći unos vlakana može poboljšati nivo šećera u krvi, masti i nivo insulina.

Gvožđe, fosfat, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i vitamin c u leblebijama doprinose izgradnji i održavanju strukture i čvrstoće kostiju. Održavanje unosa sa niskim sadržajem natrijuma (niskim sadržajem soli) je od suštinskog značaja za održavanje niskog krvnog pritiska.

A povećanje unosa kalijuma može biti isto toliko važno zbog njegovih vazodilatacionih efekata. Visok sadržaj vlakana, kalijuma, vitamina C i vitamina B6 utiče na bolji rad srca.

Leblebije sadrže značajne količine vlakana, što pomaže u smanjenju ukupne količine holesterola u krvi, čime se smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Iako selen nije prisutan u većini voća i povrća, može se naći u leblebijama. Pomaže da enzimi jetre funkcionišu pravilno i detoksifikuju neka jedinjenja koja izazivaju rak u organizmu.

Jedna šolja barenih leblebija sadrži:

  • 270 kalorija
  • 45g ugljenih hidrata
  • 4g masti
  • 15g proteina
  • 13g vlakana.

Pakovanje 660g Jardin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top