Sale!

Lešnik sirov 100 gr rinfuz

99.00RSD

Izvor je i minerala poput magnezijuma, fosfora, cinka, bakra, gvožđa i kalcijuma

Lešnik sirov 100g

Sirov lešnik je bogat je proteinima i vitaminima iz B grupe, posebno vitaminima B6 i B1. Oni su važni za mišićnu masu, energiju, jačanje koncentracije i celokupnog nervnog sistema.

U plodu leske ima i vitamina A koji povoljno deluje na kožu, kosu, jača zube i pospešuje imunitet. Vitamin E održava vitalnost kože i povoljno utiče na krvne sudove, pa samim tim čuva i srce.

On sadrži Omega 3 i Omega 6 kiseline koje održavaju vitalnost organizma, a izvor je i minerala poput magnezijuma, fosfora, cinka, bakra, gvožđa i kalcijuma.

Ako se lešnik sirovi redovno konzumira, može da snizi pritisak, a dobar je i kao antioksidans. Lešnik je u energetskom smislu izuzetno vredna namirnica, pa se preporučuje sportistima i mladima, a starijim osoba koristan je kao preventiva od srčanog udara i za održavanje vitalnosti.

 Lešnik je bogat nezasićenim mastima koje su korisne za kardiovaskularni sistem. Velika koncentracija oleinske kiseline u ovim Bogatstvo kalcijuma i mastima snižava LDL, odnosno loš holesterol. magnezijuma reguliše kontrakciju srčanog mišića i na taj način smanjuje mogućnost infarkta i drugih oboljenja izazvanih nepravilnim radom srca. Oko sto grama lešnika može da zadovolji 86 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina E.

Scroll to Top