Liposomalni Vitamin B12 Lipolife 60ml

2.999 RSD

Osigurava apsorpciju vitamina B12 i  do 95% bez izazivanja probavnih tegoba. Stimuliše regeneraciju jetre, stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Liposomalni Vitamin B12 60ml

Liposomalni Vitamin B12 je veoma bitan za naš organizam gde učestvuje u mnogim procesima. Vitamin B12 sprečava oštećenja nervnog sistema, nepohodan za sintezu DNK, nepohodan je telu za iskorišćavanje masti i ugljenih hidrata kao i za stvaranje energije i proteina, stimuliše regenraciju jetre.

Takođe ima ključnu ulogu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B12 pomaže u sprečavanju megaloblastična anemije koja kod ljudi izaziva slabost i umor.

Šta znači ”liposomal”?

Ime liposoma je izvedeno iz dve grčke reči: ‘Lipos’ što znači mast i ‘Soma’ što znači telo. Veštačka mikroskopska vezikula koja se sastoji od vodenog jezgra zatvorenog u jednom ili više fosfolipidnih slojeva.

Drugim rečima, liposom je mali ‘nano’ mehur ili sfera (vezikula) napravljena od fosfolipida (u našem slučaju, fosfatidilholina). To je isti materijal od kojeg se sastoje naše ćelijske membrane.

Ovi mehurići mogu biti ispunjeni supstancama kao što su vitamini ili čak lekovi. Zbog takvog sastava liposmalni vitamini i do 5x imaju jaču i bolju apsorbovanost u odnosu na obične vitamine.

Takođe efikasniji su i brži u dostvljanju vitamina u ćelije. Kod liposomalnih vitamina apsorbovanost je i do 95%.

Lipolife liposomalni B12 je dijetetski suplement sa vitaminom B12 u liposomalnom obliku, koji omogućava bolju resorpciju.

Namenjen kao nutritivna podrška u stanjima u kojima je potrebno nadoknaditi nedostatak vitamina B12 u svakodnevnoj ishrani.

Vitamin B12 ima odličnu apsorpciju u tankom crevu . Metoda delovanja liposomalnih vitamina  koja se koristi za transport minerala  osigurava izvrsnu apsorpciju i  do 95%  bez izazivanja probavnih tegoba.

B-12 doprinosi:

  • Normalnoj funkciji imunog sistema
  • Smanjenju umora i iscrpljenosti
  • Normalnom funkcionisanju nervnog sistema
  • Normalnoj psihološkoj funkciji
  • Normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca
  • Normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • Normalnom metabolizmu homocisteina
  • Stimuliše regeneraciju jetre

Način upotrebe :

Odrasli:

Jednom dnevno popiti sadržaj jednu priložene graduisane pipete (1ml). Pre upotrebe promućkati.

Napomena :

Pogodno za vegane.

Pakovanje 60ml Lipolife

Proizvođač : CureSupport B.V Nederland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top