Liposomalni Vitamin C 1000mg 250ml Lipolife

5,999.00RSD

Apsorpcija liposomalnnog vitamina C je oko 90%.

 

Liposomalni Vitamin C 1000mg

Liposomalni vitamin C 1000mg je u liposomalnom obliku i ima Quali™ C sertifikat, da je proizveden po specijalnom postupku u Škotskoj, u Evropskoj Uniji, i da ovaj postupak garantuje vrhunski kvalitet proizvoda.

Najčešće korišćen antioksidant na svetu, ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu. Liposomalni vitamin C kapsuliran u suncokretov lecitin je tehnološka inovacija sa izuzetnim zdravstvenim rezultatima.

Šta je vitamin C

Vitamin C neophodan je za celokupno zdravlje organizma o kao najjači antioksidans među vitaminima izuzetno je važan za imunitet. Naše telo ne proizvodi vitamin C i neophodno je ubrizgati kroz hranu ili dijetetske suplemente, a pravi izbor je Lipolife liposomal vitamin C.

Šta je Lipolife liposomalni vitamin C

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin C predstavlja najbolju formi vitamina C na svetu i postiže najbolje rezultate.

Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina.

Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida.

Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije

Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu Vitamina C. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.

Najbolji nosač za liposomalne vitamina je fosfatidilkoline (PC) – koji pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao biti između 250-500 mg po dozi .

Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.Liposomski vitamin C poboljšava stopu apsorpcije i ne izaziva probavne probleme

Vrsta vitamina C

Poznato je da postoje tri oblika Vitamina C: Natrijum askorbat, Kalcijum askorbat i Kalijum askorbat. Askorbinska kiselina (farmaceutska) ona koju najčešće kupujemo u apoteci nije zapravo Vitamin C što je samo komponenta čitavog molekula vitamina C.

Za Kalcijum askorbat se smatra da može uzrokovati formiranje kalcifikata u organizmu, Kalijum askorbat se pominje samo teoretski kao pripadnik grupe, tako da se ovde razmatra delovanje liposomalnog Natrijevog askorbata, trenutno najboljeg oblika Vitamina C na svetu.

Natrijum askorbat

Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i jedini oblik sintetičkog vitamina C koji organizam može apsorbovati u znatno većoj meri. Ako uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo samo 16-30%, a u obliku natrij askorbata čak preko 95%.

Natrijum-askorbat jača imunitet i učestvuje u mnogobrojnim životno važnim metaboličkim procesima. Ne postoji opasnost od predoziranja ovim vitaminom.

Quali-C

Quali-C je prvi premium brendirani vitamina C u svetu, proizveden po svetskim standardima u vlasništvu u DSM-u u Škotskoj.

Vitamin C u obliku natrijum askorbata je zaštićen liposomalnom membranom i prolazi kroz probavni trakt, odlazi direkno u krvotok gde ga ćelijska membrana propušta da uđe u ćeliju jer je liposom po hemijskoj strukturi sličan ćelijskoj membrani. Ova vrsta vitamina C ne izaziva probavne tegobe niti u vrlo visokim dozama.

Smatra se da nakon redovnog uzimanja vitamina C, u obliku natrijum askorbata, u roku od godina dana dolazi do potpune revitalizacije celog organizma. Istraživanje pokazuje da vitamin C utiče na nivo holesterola u organizmu jer je neophodan za njegov metabolizam, odnosno degradaciju.

Vitamin C štiti vaskularni sistem doprinoseći jačanju krvnih sudova, sprečava depozit lipida na svojim zidovima, smanjuje nivo LDL, povećava HDL i sprečava aterosklerozu.

Terapija vitaminom C je uspešna u lečenju raznih infekcija i infektivnih bolest.

Poboljšava i funkciju pluća i ukupnu oksidaciju. Posebno se preporučuje pušačima jer jedna popušena cigareta potroši 60 mg vitamina C.

Vitamin C pospešuje apsorpciju organskog gvožđa te olakšava apsorpciju oblika gvožđa koji se inače ne bi mogli apsorbirati. Zbog toga vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka gvožđa.

Uzimanje vitamina C smanjuje nuspojave lečenja čireva u želucu uzrokovanih bakterijom H. Pylori. Nakon što se bakterije unište, vitamin C smanjuje mogućnost pojave prekanceroznih promena na tkivu želuca.

Neka istraživanja povezuju povećane količine vitamina C u krvi sa smanjenjem rizika od bilo koje vrste raka, posebno raka debelog creva, želuca, dojke, mokraćnog mehura, gušterače, endometrija i jednjaka.

Brojna istraživanja govore o pozitivnom djelovanju velikih doza vitamina C u lečenju bolesnika s rakom.

Dejstvo:

 • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda.
 • Bitan je za normalnu funkciju kože, zuba, desni i kostiju.
 • Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka.
 • Poboljšava stabilnost šećera u krvi.
 • Pomaže bržem zarastanju rana (hiruških i nehiruških), rana od ležanja (dekubitus).
 • Pomaže kod preloma.
 • Pomaže kod opekotina i svih oštećenja tkiva.
 • Štiti ćelije od oksidativnih oštećenja.
 • Doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E.
 • Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Omogućava resorpciju gvožđa u digestivnom traktu.
 • Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji.
 • Doprinosi normalnom energetskom metabolizmu
 • Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema.
 • Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
 • Pomaže kod dijabetesa i povišenog holesterola, štiti od glaukoma i urinarnih infekcija.

Način upotrebe:

Odrasli i deca starija od 12 godina:

Jednom dnevno popiti jednu kafenu kašičicu oralnog rastvora(5 ml).

Preporučena upotreba:

Doza 1 čep dnevno.

Pakovanje 1000mg 250ml Lipolife

Proizvođač : CureSupport B.V Nederland

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top