Liposomalni Vitamin D3 Lipolife 1000 IU 60ml

2,999.00RSD

Može koristiti u prevenciji i u lečenju osteopenije, osteoporoze.

Liposomalni Vitamin D3

Liposomalni Vitamin D3, rastvor za oralnu upotrebu je hrana za posebne medicinske namene, na bazi vitamina D, namenjen kao nutritivna podrška u svim stanjima u kojima je potrebno nadoknaditi manjak vitamina D.

U svakodnevnoj ishrani Vitamin D3 se koristi sa ciljem da se smanji rizik od nastanka preloma, da se poboljšaju neuromišićne funkcije i smanji rizik od padova.

Vitamin D je važan za dobro zdravlje i jake i zdrave kosti. Takođe je važan faktor u obezbeđivanju rada vaših mišića, srca, pluća i mozga i da se vaše telo može boriti sa infekcijom i jačanja imuniteta.

Najnovija istraživanja pokazuju da vitamin D3 pomaže i kod malignih bolesti. Vaše telo može napraviti sopstveni vitamin D iz sunčeve svetlosti.

Takođe možete dobiti vitamin D iz suplemenata, a vrlo mala količina dolazi od nekoliko namirnica koje jedete. Osnovna fiziološka uloga vitamina D jeste regulacija koncentracije kalcijuma i fosfata u krvi.

On povećava njihovu resorpciju na nivou digestivnog trakta i smanjuje njihov gubitak na nivou bubrega. Povećava ugradnju kalcijuma u koštani materijal, te se smatra neophodnim za rast i kalcifikaciju kostiju i zuba.

Pošto je kalcijum odgovoran za rad gotovo svake ćelije u našem organizmu, zaključak je da je i vitamin D neophodan za sve vitalne funkcije na nivou ćelije: rast, deoba, diferencijacija i apoptoza. Iz istog razloga, vitamin D posreduje u imunoj i hormonskoj regulaciji.

Šta znači ”liposomal” ?

Ime liposoma je izvedeno iz dve grčke reči: ‘Lipos’ što znači mast i ‘Soma’ što znači telo. Veštačka mikroskopska vezikula koja se sastoji od vodenog jezgra zatvorenog u jednom ili više fosfolipidnih slojeva.

Drugim rečima, liposom je mali ‘nano’ mehur ili sfera (vezikula) napravljena od fosfolipida (u našem slučaju, fosfatidilholina).

To je isti materijal od kojeg se sastoje naše ćelijske membrane. Ovi mehurići mogu biti ispunjeni supstancama kao što su vitamini ili čak lekovi.

Zbog takvog sastava liposmalni vitamini i do 5x imaju jaču i bolju apsorbovanost u odnosu na obične vitamine.

Takođe efikasniji su i brži u dostvljanju vitamina u ćelije. Kod liposomalnih vitamina apsorbovanost je i do 95%.

Dejstvo:

Lipolife vitamin D3 klinički dokazano da povećava nivo vitamina D3 i do 200%. Zbog liposomalnog oblika apsorpcija ide i do 95% što je u odnosu na ”obične” vitamin D3 i do 5x jača i veća apsorpcija.

Pomaže kod:

Ima ulogu u ćelijskoj deobi, doprinosi normalnoj funkciji imunskog sitema, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne mišićne funkcije, održavanju normalnih zuba, smanjenju gubitka koštane mase kod žena u post-menopauzalnom periodu.

Vitamin D doprinosi smanjenju rizika od padova usled posturalne nestabilnosti i mišićne slabosti.

Način upotrebe :

jednu pipetu dnevo uz obrok.

Pakovanje 60ml Lipolife

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top