Sale!

Matični sok Aronije 3l BioAronia

1,850.00RSD

Nedavna istraživanja su pokazala da matični sok aronije ima direktan uticaj na grip i bakterijske infekcije u crevima i respiratornom traktu.

Matični sok Aronije 3l

Matični sok aronije sadrži veliki broj  vitamina A,C,B-B9, B6, B2, vitamin E i betakaroteni,  tanini , koji se nalaze u njenom plodu, zajedno s kalijumom, kalcijumom, gvožđem, manganom, molibdenom, jodom i fosforom

Sastav :

100%  sok od aronije

Aronija kao lek ima niz prednosti, pre svega, zahvaljujući svom antioksidativnom, protiv-upalnom i antibakterijskom dejstvu. Poznata kao “super-namirnica“, aronija može da se koristi za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i za sprečavanje rizika od nastanka mnogih bolesti.

Aronija podstiče mršavljenje

Aronija ima malo kalorija i masti, a sadrži dijetetska vlakna i obilje hranljivih materija. Aronija vas duže drži sitim i poboljšava vaše celokupno zdravlje, što utiče povoljno na mršavljenje.

Poboljšava varenje

Kao što je već pomenuto, aronija je bogata dijetetskim vlaknima, što znači da olakšava nesmetano varenje, poboljšavajući kretanje hrane kroz creva.

Vlakna mogu da pomognu protiv zatvora, dijareje, grčeva, nadimanja i želudačnih tegoba. Organska jedinjenja sadržana u aroniji  takođe štite creva od opasnih bakterija. Zbog svojih antioksidativnih i imuno-poboljšavajućih aktivnosti.

Prevencija raka

Istraživanja su povezala aroniju i njihov sadržaj antocijanina direktno sa smanjenjem rizika od nastanka raka debelog creva.

Aronija za krvnu sliku/anemiju

Ukoliko imate problem sa anemijom (malokrvnosti), aronija kao lek može da vam pomogne! Ovo bobičasto voće se karakteriše obiljem vitamina i minerala, uključujući i gvožđe, vitamin C i folate.Oni su veoma značajni za krvnu sliku, a posebno za tretman anemije.

Lečenje kognitivnih poremećaja uz pomoć aronije

Antioksidansi u aroniji smanjuju oksidativni stres u mozgu, čime se smanjuje rizik za pojavu Alchajmerove bolesti, demencije i drugih kognitivnih poremećaja povezanih sa starenjem.

Aronija za imunitet

Dok je najveća pažnja posvećena antioksidansima, u aroniji postoji i značajna količina vitamina C. Vitamin C stimuliše aktivnost belih krvnih zrnaca i koji je takođe ključna komponenta u proizvodnji kolagena.

Kolagen je neophodan za rast i obnovu novih tkiva, organa, krvnih sudova i ćelija. Bela krvna zrnca (leukociti) funkcionišu kao prva linija odbrane imunog odgovora organizma. Dakle, aronija za imunitet predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova.

Poboljšanje vida

Karoteni koji se nalaze u ovim bobicama mogu da smanje oksidativni stres u očima, čime se sprečava pojava makularne degeneracije i usporava ili sprečava razvoj katarakte. Karoteni su neki od najmoćnijih antioksidanasa i nalaze se u značajnim nivoima u aroniji.

Nega kože

Postoji niz komponenti u aroniji, koje mogu da poboljšaju zdravlje i izgled vaše kože. Oksidativni stres utiče na kožu kako starimo, što dovodi do bora, staračkih pega, kao i ozbiljnih mrlja i ožiljaka.

Antioksidansi u aroniji mogu da spreče ove simptome starenja, a zbog svoje osobine da stežu, zapravo mogu da zategnu kožu i učine da izgledate mlađe.

Aronija za regulaciju krvnog pritiska

Sadržaj kalijuma u aroniji je dovoljno visok da ima primetan uticaj na zdravlje srca, uglavnom zbog toga što je kalijum vazodilatator i može rasteretiti kardiovaskularni sistem.

Opuštanje krvnih sudova i arterija povećava protok krvi, krvni pritisak opada, a možete smanjiti šanse za nastanak srčanog udara ili šloga. Vlakna i razni antioksidansi u aroniji imaju presudnu ulogu za zdravlje srca, budući da snižavaju nivo holesterola i deluju protiv slobodnih radikala.

Antibakterijska aktivnost

Nedavna istraživanja su pokazala da aronija ima direktan uticaj na grip i bakterijske infekcije u crevima i respiratornom traktu. Predstavlja preventivnu meru tokom sezone gripa i prehlade.

Aronija i dijabetes

Budući da je bogata vlaknima, aronija je takođe povezana sa regulacijom insulina, koji pomaže da se normalizuje nivo šećera u krvi. Takođe sprečava nagle skokove i opadanje nivoa šećera u krvi, što može biti veoma opasno za one koji boluju od dijabetesa.

Upotreba :

Aronija se može konzunirati na razne načine : sveža , sužena , kandirana , kao sok ili kao dodatak u šejkovima.Preporučuje se preventivno oko 10 grama  sušene aronije dnevno ili 50ml matičnog soka .

Napomena :

bez dodatka šećera i aditiva.

Matični sok aronije 3l BioAronia

Cena se ažurira redovno

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top