Sale!

Matični sok od aronije 3l BioAronia

1,850.00RSD

Nedavna istraživanja su pokazala da matični sok aronije ima direktan uticaj na grip i bakterijske infekcije u crevima i respiratornom traktu.

Matični sok od aronije 3l

Matični sok od aronije sadrži veliki broj  vitamina A,C,B-B9, B6, B2, vitamin E i betakaroteni,  tanini , koji se nalaze u njenom plodu, zajedno s kalijumom, kalcijumom, gvožđem, manganom, molibdenom, jodom i fosforom

Sastav: 100% aronija

Kao lek ima niz prednosti, pre svega, zahvaljujući svom antioksidativnom, protiv-upalnom i antibakterijskom dejstvu. Poznata kao “super-namirnica“, aronija može da se koristi za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i za sprečavanje rizika od nastanka mnogih bolesti. Ima malo kalorija i masti, a sadrži dijetetska vlakna i obilje hranljivih materija.

Aronija vas duže drži sitim i poboljšava vaše celokupno zdravlje, što utiče povoljno na mršavljenje.

Kao što je već pomenuto bogata je dijetetskim vlaknima, što znači da olakšava nesmetano varenje, poboljšavajući kretanje hrane kroz creva. Vlakna mogu da pomognu protiv zatvora, dijareje, grčeva, nadimanja i želudačnih tegoba. Organska jedinjenja sadržana u aroniji  takođe štite creva od opasnih bakterija. Zbog svojih antioksidativnih i imuno-poboljšavajućih aktivnosti.

Istraživanja su povezala aroniju i njihov sadržaj antocijanina direktno sa smanjenjem rizika od nastanka raka debelog creva.

Ukoliko imate problem sa anemijom (malokrvnosti), kao lek može da vam pomogne! Ovo bobičasto voće se karakteriše obiljem vitamina i minerala, uključujući i gvožđe, vitamin C i folate.Oni su veoma značajni za krvnu sliku, a posebno za tretman anemije.

Antioksidansi manjuju oksidativni stres u mozgu, čime se smanjuje rizik za pojavu Alchajmerove bolesti, demencije i drugih kognitivnih poremećaja povezanih sa starenjem. Dok je najveća pažnja posvećena antioksidansima, u aroniji postoji i značajna količina vitamina C. Vitamin C stimuliše aktivnost belih krvnih zrnaca i koji je takođe ključna komponenta u proizvodnji kolagena.

Kolagen je neophodan za rast i obnovu novih tkiva, organa, krvnih sudova i ćelija. Bela krvna zrnca (leukociti) funkcionišu kao prva linija odbrane imunog odgovora organizma. Dakle, sok aronije je za imunitet predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova.

Karoteni koji se nalaze u ovim bobicama aronijemogu da smanje oksidativni stres u očima, čime se sprečava pojava makularne degeneracije i usporava ili sprečava razvoj katarakte.

Karoteni su neki od najmoćnijih antioksidanasa i nalaze se u značajnim nivoima.

Postoji niz komponenti  koje mogu da poboljšaju zdravlje i izgled vaše kože. Oksidativni stres utiče na kožu kako starimo, što dovodi do bora, staračkih pega, kao i ozbiljnih mrlja i ožiljaka. Antioksidansi mogu da spreče ove simptome starenja, a zbog svoje osobine da stežu, zapravo mogu da zategnu kožu i učine da izgledate mlađe.

Sadržaj kalijuma je dovoljno visok da ima primetan uticaj na zdravlje srca, uglavnom zbog toga što je kalijum vazodilatator i može rasteretiti kardiovaskularni sistem.

Opuštanje krvnih sudova i arterija povećava protok krvi, krvni pritisak opada, a možete smanjiti šanse za nastanak srčanog udara ili šloga. Vlakna i razni antioksidansi u imaju presudnu ulogu za zdravlje srca, budući da snižavaju nivo holesterola i deluju protiv slobodnih radikala.

Nedavna istraživanja su pokazala da ima direktan uticaj na grip i bakterijske infekcije u crevima i respiratornom traktu. Predstavlja preventivnu meru tokom sezone gripa i prehlade.

Budući da je bogata vlaknima takođe je povezana sa regulacijom insulina, koji pomaže da se normalizuje nivo šećera u krvi. Takođe sprečava nagle skokove i opadanje nivoa šećera u krvi, što može biti veoma opasno za one koji boluju od dijabetesa.

Matični sok je čisti voćni sok dobijen prvim ceđenjem voća, koji sadrži isključivo prirodne arome i vodu iz voća. Ovaj sok zadržava sve hranljive materije poreklom iz moćnog supervoća. Sadrži visokovredne fitoelemente, vitamine i minerale, izuzetno je intenzivnog ukusa i povoljno utiče na očuvanje zdravlja i podizanje energije!

Matični sokovi osmišljeni su sa ciljem da na ukusan i potpuno prirodan način osiguraju našem organizmu neophodne vitalne nutrijente.

Upotreba :

Može konzunirati na razne načine : sveža, sušena, kandirana, kao sok ili kao dodatak u šejkovima. Preporučuje se preventivno oko 10 grama sušene dnevno ili 50ml matičnog soka .

Napomena:

bez dodatka šećera i aditiva.

Pakovanje 3l BioAronia

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top