Miso pasta 1kg

1,100.00RSD

Pomaže snižavanju holesterola, sprečava pojavu osteoporoze, alergija, tuberkuloze, srčanih oboljenja
Kategorije: , , Oznaka:

Miso pasta   

Mugi miso je prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i enzima kodži.Miso sadrži enzime koji su nastali višegodišnjom prirodnom fermentacijom.

Sastav:

celo zrno soje, ječam, morska so, kodži seme.

Lekovitost Misoa

Enzimi poboljšavaju varenje, bolje lučenje želudačnih sokova, pa samim tim veću iskorišćenost hranljivih materija. Miso sprečava razvoj kiselosti organizma tako što sprečava truljenje, pojavu gasova, nadutosti i loše varenje hrane.

Preporučuje se svakodnevno korišćenje miso paste jer pomaže snižavanju holesterola, sprečava pojavu osteoporoze, alergija, tuberkuloze, srčanih oboljenja.

Takođe pomaže ženama da uspostave hormonalni balans, pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja.

Mugi miso obiluje proteinima, kompleksom B vitamina, kalcijumom, fosforom, gvožđem, kalijumom, bioflavonidima. 

Jedan tanjir miso supe dnevno obezbeđuje organizmu energiju, povećava njegovu otpornost i preventivno deluje na pojavu raka.

Miso sadrži lecitin i linolinsku kiselinu. Miso sadrži fialone iz klase fitoestrogena koji su slični ženskom hormonu estrogenu. Fitoestrogeni smanjuju brojnost klimakteričnih tegoba kao i postklimakteričnu osteoporozu.

Miso sadrži žive enzime, mlečnu kiselinu, kvasčeve gljivice otporne na so i kodži bakterije. Svi ovi činioci u debelom i tankom crevu razgrađuju kompleksne molekule belančevina, ugljenih hidrata i masti u jednostavnije i za asimilaciju lakše molekule.

Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima.

Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska.

Bogat je mineralima. Kvalitetno proizveden Mugi Miso sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane.

Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonide.

Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva.

Upotreba  :

jednu kašičicu miso paste dodati u svoj obrok i ne kuvati jer gubi svojstvo na visokim temperaturama.

Mugi miso pasta 1kg

Scroll to Top