Multi C glina u prahu 300g Shenemil

550 RSD

Multi C glina može se koristiti za pripremu raznih maski za lice, za negu i rast kose, kao obloga oko zglobova i mišića.

Multi C glina u prahu 300g

Multi C glina u prahu je bentonitna glina glatka glinanasta iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz montmorilonita, pa se ponekad naziva i montorilonitna glina. Ostale komponente su gvožđe, kalium, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcium koje hrane kožu.  Sadrži i delove algi dijatomeja što joj daje organski karakter.

Na mnogim mestima pomenuta u Bibliji i kao preventiva i kao sredsvo isceljenja. Kada se meša sa vodom, stvara se električno naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena sa kože. Pored vezivanja-adsorpcije ima jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. Ona pored eliminacije toksina ima funkciju da hrani kožu. Redak prirodni material koji u sebi sadrži nano čestice.

Maska za lice od bentonite gline je posebno dobra za masnu i problematičnu kožu.

Ukoliko glinu nanosite na suvu kožu, možete dodati malo svinjske masti, kokosovo ulje, kajmak, pavlake ili punomasni jogurt i pomešajte pre nanošenja.

Način pripreme:

Odmerenu količinu gline i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2:3. Smesu dobro promešati plastičnom ili drvenom kašičicom dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smesa je odmah spremna za aplikaciju.

Zavisno od željene primene u pripremljenu smesu gline i vode se mogu dodavati razni dodaci kao na primer: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Primena:

Glina se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidrataciju i odmašćivanja površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i drugih delova tela (maska protiv strija i celulita),kao obloga oko zglobova i mišića, kod pripreme tople kupke i za piling kože.

Poželjno je pravljenu masku držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.

Primeri pripreme maski:

Maska protiv bora

U posudu staviti 2 supene kašike jogurta, 40g izrendane jabuke i doodvati gline dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Hranljiva maska:

Celo jaje umutiti sa 20g soka od krastavca i malo jogurta, potom dodavati glinu dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Napomena:

Glinu ne dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.

Ne preporučuje se nanošenje pravljenih maski više od 3 puta nedeljno.

Ovaj proizvod je isključivo za spoljnu upotrebu!

Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.

Po tehnologiji prof. Dr Staniše Stojiljkovića

Pakovanje 300g Shenemil

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top