Organska šumska Kupina smrznuta 250g Nisha

350.00RSD

Šumska kupina ima visok sadržaj vitamina C i vitamina K u 100 grama je 25% odnosno 19% dnevne vrednosti.

Organska šumska Kupina smrznuta 250g

Organska šumska Kupina sa Vlasine se odlikuje velikim sadržajem dijetetskih vlakana, vitamina C i vitamina K. Od 100 grama isporučuje 43 kalorije i 5 grama dijetalnih vlakana ili 25% preporučene dnevne vrednosti.

Sadržaj vitamina C i vitamina K u 100 grama je 25% odnosno 19% dnevne vrednosti. Bogat su izvor vitamina C, imaju ga dva puta više nego borovnice. Vitamin C je od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i za kardiovaskularno zdravlje, a pomaže i u snižavanju krvnog pritiska. Takođe poboljšava apsorpciju gvožđa iz drugih namirnica, tako da smanjuje rizik od anemije.

Kupine su i izvor vlakana koja su jako važna za normalno funkcionisanje želuca. Takođe pomažu u održavanju zdrave težine i smanjuju holesterol.

Lekovita svojstva naročito su značajno za dijabetičare, jer ovo voće sprečava oštećenje krvnih sudova, a samim tim štiti vitalne organe. Zbog niskog sadržaja ugljenih hidrata, oboleli od dijabetesa trebalo bi što češće da konzumiraju ovo voće.

Kad se stave na kožu zatežu tkivo i pomažu skupljanju krvnih sudova, čime mogu smanjiti krvarenje. U narodnoj medicini se koriste kao topla obloga za rane. Sadrže antocijan koji sprečava rast tumorskih ćelija. Sastojci koje sadrži pokazali su se efikasnim protiv raka kože i raka pluća. U njima je lutein koji štiti oči, tačnije osetljivo područje u zadnjem delu mrežnjače. Lutein sprečava oštećenje očiju UV zračenjem.

Samo nekoliko plodova će vam dati skoro polovinu preporučenog dnevnog unosa minerala mangana. Mangan poboljšava vezivno tkivo, a od vitalnog je značaja za izgradnju snažne koštane strukture. Dobre za razvoj ćelija, zbog čega su posebno preporučljive za trudnice.

Smrznute proizvode ne šaljemo poštom možete ih kupiti samo u našem objektu.

Pakovanje 250g Nisha 

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top