Organski Pirinčani napitak Scotti 1l

299 RSD

Pirinčano mleko je posebno dobro za ljude s alergijom na kravlje mleko, za bezglutensku ishranu, za ljude s probavnim problemima i ljude sa povišenim holesterolom.

Organski pirinčani napitak Scotti 1L

Organski pirinčani napitak je pogodan za svakodnevnu upotrebu, posebno za ljude s alergijom na kravlje mleko, za bezglutensku ishranu, za ljude s probavnim problemima i ljude sa povišenim holesterolom.

Sastav:

voda, organski pirinač 16%, pirinčano ulje, so.

100% proizvod biljnog porekla. Bez glutena. Bez laktoze.  Napitak je idealan za one koji su zainteresovani za zdravu ishranu. Pomaže prevenciji rasprostranjenih civilizacijskih bolesti, štiti srce i krvotok. Može da se koristi tamo gde se koristi i obično kravlje mleko.

Šta sadrži:

Sadrži malo masti, masne nezasićene kiseline i uopšte nema holesterola. Manje je masno i u odnosu na druga biljna mleka na primer bademovo.

Porcija od 250 ml obezbeđuje 25 posto dnevnih poteba za vitaminom D. Ista količina kravljeg pokriva 45 procenata dnevnog unosa. Obično obogaćuje kalcijumom jer ga ne sadrži u dovoljnim količinama. Dobro promućkajte pre neko što  ga otvorite, kako kalcijum ne bi ostao na dnu.

Korišćenje :

Dijeta

Zbog niskog sadržaja masnoća se preporučuje za upotrebu u periodu kada držite dijetu.

Dijareja, povraćanje

Idealno je u slučajevima kada naš organizam ne podnosi drugu hranu. Na primer u postoperativnom periodu. Dobar je izbor i pirinčani napitak posle dijareja, povraćanja, stomačnih virusa. Njegova svarljivost je stoprocentna.

Izvor energije

Deluje osvežavajuće na organizam, a istovremeno predstavlja i izvor energije jer je bogato ugljenim hidratima. Ovaj napitak je pravi izbor za zdrav doručak fizički aktivnih osoba.

Vegetarijanska ishrana

100 posto biljnog porekla, te je prihvatljivo za osobe koje stalno ili povremeno upražnjavaju ishranu bez životinjskih namirnica. Omiljeno je među vegetarijancima.

Holesterol i trigliceridi

Prikladno je za ishranu osoba sa povišenim holesterolom i visokom vrednostima triglicerida.

Energija

Čaša pirinčanog napitka daće vam dovoljno energije za ceo dan.

Namena:

Odlična zamena običnom mleku i pogodni su naročito kao zdrav napitak prilikom svakog doručka. Idealna je, na primer, kombinacija sa korn fleksom, odnosno muslijem, za Vaše šejkove, smootie, kolače.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energetska vrednost 321kJ/76kcal

Masti 3g

od toga zasićene 0g

Ugljeni hidrati 12g

od čega šećera 7g

Belančevine 0g

So 0g

Pakovanje Scotti 1l

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top