Organski sok Aronije 750ml Original

990 RSD

Sok aronije je izuzetan antioksidans za detokcikaciju i poboljšanje komletnog organizma.

 

Nema na zalihama

Organski sok Aronije 750ml

Organski sok aronije sadrži veliki broj  vitamina A,C,B-B9, B6, B2, vitamin E i betakaroteni, tanini, koji se nalaze u njenom plodu, zajedno s kalijumom, kalcijumom, gvožđem, manganom, molibdenom, jodom i fosforom

Aronija kao lek ima niz prednosti, pre svega, zahvaljujući svom antioksidativnom, protiv-upalnom i antibakterijskom dejstvu. Poznata kao “super-namirnica“, aronija može da se koristi za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i za sprečavanje rizika od nastanka mnogih bolesti.

Ima malo kalorija i masti, a sadrži dijetetska vlakna i obilje hranljivih materija pa je pogodna za mršavljenje. Aronija Duže vasdrži sitim i poboljšava vaše celokupno zdravlje, što utiče povoljno na mršavljenje. Kao što je već pomenuto, je bogata dijetetskim vlaknima, što znači da olakšava nesmetano varenje, poboljšavajući kretanje hrane kroz creva.

Vlakna mogu da pomognu protiv zatvora, dijareje, grčeva, nadimanja i želudačnih tegoba. Organska jedinjenja sadržana u aroniji  takođe štite creva od opasnih bakterija. Zbog svojih antioksidativnih i imuno-poboljšavajućih aktivnosti.

Istraživanja su povezala aroniju i njen sadržaj antocijanina direktno sa smanjenjem rizika od nastanka raka debelog creva.

Aronija za krvnu sliku/anemiju

Ukoliko imate problem sa anemijom (malokrvnosti), aronija kao lek može da vam pomogne! Ovo bobičasto voće se karakteriše obiljem vitamina i minerala, uključujući i gvožđe, vitamin C i folate. Oni su veoma značajni za krvnu sliku, a posebno za tretman anemije.

Antioksidansi u soku aronije smanjuju oksidativni stres u mozgu, čime se smanjuje rizik za pojavu Alchajmerove bolesti, demencije i drugih kognitivnih poremećaja povezanih sa starenjem.

Dok je najveća pažnja posvećena antioksidansima, u aroniji postoji i značajna količina vitamina C. Vitamin C stimuliše aktivnost belih krvnih zrnaca i koji je takođe ključna komponenta u proizvodnji kolagena.

Kolagen je neophodan za rast i obnovu novih tkiva, organa, krvnih sudova i ćelija. Bela krvna zrnca (leukociti) funkcionišu kao prva linija odbrane imunog odgovora organizma. Dakle, aronija za imunitet predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova.

Karoteni koji se nalaze u ovim bobicama mogu da smanje oksidativni stres u očima, čime se sprečava pojava makularne degeneracije i usporava ili sprečava razvoj katarakte. Karoteni su neki od najmoćnijih antioksidanasa i nalaze se u značajnim nivoima u aroni.

Postoji niz komponenti u soku aronije, koje mogu da poboljšaju zdravlje i izgled vaše kože. Oksidativni stres utiče na kožu kako starimo, što dovodi do bora, staračkih pega, kao i ozbiljnih mrlja i ožiljaka.

Antioksidansi u aroniji mogu da spreče ove simptome starenja, a zbog svoje osobine da stežu, zapravo mogu da zategnu kožu i učine da izgledate mlađe. Sadržaj kalijuma u aroniji je dovoljno visok da ima primetan uticaj na zdravlje srca, uglavnom zbog toga što je kalijum vazodilatator i može rasteretiti kardiovaskularni sistem.

Opuštanje krvnih sudova i arterija povećava protok krvi, krvni pritisak opada, a možete smanjiti šanse za nastanak srčanog udara ili šloga. Vlakna i razni antioksidansi u aroniji imaju presudnu ulogu za zdravlje srca, budući da snižavaju nivo holesterola i deluju protiv slobodnih radikala.

Nedavna istraživanja su pokazala da aronija ima direktan uticaj na grip i bakterijske infekcije u crevima i respiratornom traktu. Predstavlja preventivnu meru tokom sezone gripa i prehlade.

Budući da je bogata vlaknima, aronija je takođe povezana sa regulacijom insulina, koji pomaže da se normalizuje nivo šećera u krvi. Takođe sprečava nagle skokove i opadanje nivoa šećera u krvi, što može biti veoma opasno za one koji boluju od dijabetesa.

Upotreba:

Preporučuje se preventivno oko 50ml matičnog soka. U terapiji 100ml podeljeno u dve doze.

Napomena:

Bez dodatka šećera i aditiva.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energetska Vrednost Kcal 62

Energetska Vrednost KJ 260

Masti <0.1g

mononezasićene masti 0g

polinezasićene masti 0g

zasićene masti <0g

Ugljeni hidrati 14g

Šećeri 8.g

Vlakna 5g

Proteini 2g

Organski sok aronije 750ml Original

Zemlja porekla Nemačka

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top