Organski sok od šumske borovnice 500ml Nisha

995 RSD

Šumska borovnica ima karakteristike kao crna zova.

 

Organski sok od šumske borovnice 500ml

Organski sok od šumske borovnice bogat je vitaminima A, C i E, što je čini odličnim antioksidantom i borcem protiv slobodnih radikala. Šumska borovnica ima karakteristike kao crna zova. Zbog hranljivih i lekovitih sastojaka borovnica je u poslednje vreme postala veoma popularna, koristi se čak i za proizvodnju lekova.

Uspešno jača imunitet i sprečava stanja koja nastaju kao posledica narušenog imuniteta. Bogata je vitaminima A, C i E, što je čini odličnim antioksidantom i borcem protiv slobodnih radikala.

Borovnica sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum , magnezijum , mangan, cink i vitamin K.

Svaki od njih je sastavni deo kostiju. Adekvatan unos ovih minerala i vitamina doprinosi izgradnji i održavanju strukture i snage kostiju.

Gvožđe i cink ispunjavaju ključne uloge u održavanju čvrstoće i elastičnosti kostiju i zglobova. Nizak unos vitamina K je povezan sa a veći rizik od preloma kostiju. Međutim, adekvatan unos vitamina K poboljšava apsorpciju kalcijuma i može smanjiti gubitak kalcijuma.

Kolagen je sistem podrške kože. Oslanja se na vitamin C kao esencijalnu hranljivu materiju i pomaže u sprečavanju oštećenja kože uzrokovanih suncem, zagađenjem i dimom. Vitamin C takođe može poboljšati sposobnost kolagena da izgladi bore i poboljša ukupnu teksturu kože.

Jedna porcija borovnica obezbeđuje 24 odsto preporučene dnevne doze vitamina C.

Održavanje niskog nivoa natrijuma je neophodno za održavanje krvnog pritiska na zdravom nivou. Borovnica je bez natrijuma.

Sadrže kalijum, kalcijum i magnezijum. Neka istraživanja su pokazala da je ishrana sa malo ovih minerala povezana sa višim krvnim pritiskom. Adekvatan unos ovih minerala ishranom jesmatra se da pomaže u smanjenju krvnog pritiska.

Studije su otkrile da ljudi sa dijabetesom tipa 1 koji konzumiraju dijetu bogatu vlaknima imaju nizak nivo glukoze u krvi, a ljudi sa dijabetesom tipa 2 koji konzumiraju borovnicu mogu imati poboljšane nivoe šećera, lipida i insulina u krvi.

Jedna doza borovnica daje 3,6 grama (g) vlakana. Velika kohortna studija iz 2013. sugeriše da određeno voće može smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2 kod odraslih.

Tokom studije, 6,5 odsto učesnika razvilo je dijabetes. Međutim, istraživači su otkrili da konzumiranje tri porcije borovnica, grožđa, grožđica, jabuka ili krušaka nedeljno smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za 7 procenata.

Sadržaj vlakana, kalijuma, folata , vitamina C, vitamina B6 i fitonutrijenata u borovnicama podržava zdravlje srca. Odsustvo holesterola u borovnicama je takođe korisno za srce.

Sadržaj vlakana pomaže u smanjenju ukupne količine holesterola u krvi i smanjenju rizika od srčanih oboljenja.

Vitamin B6 i folna kiselina sprečavaju nakupljanje jedinjenja poznatog kao homocistein. Prekomerno nakupljanje homocisteina u telu može oštetiti krvne sudove i dovesti do srčanih problema. Odličan saveznik u borbi protiv karidovaskularnih bolesti.

Zbog svog specifičnog sastava u kojem se nalazi i polifenol, borovnica uspešno snižava loš LDL holesterol, sprečava zakrečavanje krvnih sudova i pojavu tromba.

Reguliše pritisak i sprečava moždani. Sve češća istraživanja pokazuju značajno antikancerogeno dejstvo borovnice pa se preporučuje kao dodatak ishrani osobama obolelima od malignih bolesti.

Sadrži najviše Antocijanina koji štiti naš organizam u ovom smislu tako što se aktivno bori protiv ćelija raka, napada ih i uništava.

Vitamin C, vitamin A i različiti fitonutrijenti u borovnicama funkcionišu kao moćni antioksidansi koji mogu pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja od slobodnih radikala povezanih sa bolestima. Obzirom da je odličan diuretik, pomaže kod izmokravanja a samim tim čisti mokraćnu bešiku, mokraćne kanale  i bubrege.

Način upotrebe:

0.3-0.5 dl svakodnevno. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 3 dana.

Matični sokovi se preporučujuju svima koji prirodnim putem žele nadoknaditi zalihe vitamina, minerala i drugih vrednih elemenata zaslužnih za uravnoteženo funkcionisanje organizma.

Sastav:

Organska pasterizovana ceđena šumska borovnica 100%.

Nutritivna vrednost na 100ml :

Energija 2423kJ ili 57 kcal

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 14g

od kojih šećeri 10g

Masti  0g

od kojih zasićene masne kiseline < 0g

So 0g

Pakovanje 500ml Nisha

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top