Organski Tofu sir natural 250g Joya

360.00RSD

Divno poprima ukus sosova i marinada, čineći ga podjednako pogodnim za začinjena ili slatka jela.

Organski Tofu sir natural  

Organski tofu sir od soje je najrasprostranjeniji je sojin proizvod. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.

Proizveden od organski proizvedene soje! Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Daje samo 70Kcal na 100 grama.

Manje masti i holesterola

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu  je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Tofu sir ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina tofu sira u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Alergeni:

soja (potencijalni alergeni)

Prirodno ne znači samo bez aditiva. To takođe znači da je ukus Joya Organic Tofu Natural-a divan za eksperimentisanje.

Gotovo je bez ukusa i divno poprima ukus sosova i marinada, čineći ga podjednako pogodnim za začinjena ili slatka jela. Može da se peče, peče na roštilju ili prži, dobrog je ukusa sirov ili sa povrćem, žitaricama.

Takođe možete uživati u hladnom Joya Organic Tofu Natural npr. u vašoj salati ili prerađenom u slane namaze.

Sastav :

voda, soja  20%, koagulant, kalcijum sulfat. Veganski, sertifikovano bezglutenski, bez laktoze.

Organski Tofu sir natural 250g JoyaOrganski Tofu dimljeni 200g Joya

Organski Tofu sir natural 250g Joya

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top