Organski Vrganj smrznut 200g Nisha

425 RSD

Vrganj obezbeđuje ne samo bolji ukus, već i dosta proteina i gvožđa.

 

 

Nema na zalihama

Organski Vrganj smrznut 200g

Organski vrganj ima malo kalorija, ali je bogat brojnim važnim hranljivim materijama, uključujući proteine, dijetalna vlakna i gvožđe.Pored navedenih nutrijenata ,vrganj sadrži i vitamine A ,C i kalcijum. Pomaže kod skidanja viška kilograma.

Vrganji imaju malo kalorija, a prepuni su proteina i vlakana, zato je neprocenjiv kod skidanja viška kilograma.

Vlakna se kroz gastrointestinalni trakt kreću nesvarena, pospešuju osećaj sitosti i drže apetit pod kontrolom. Proteini, s druge strane, mogu da doprinesu procesu mršavljenja na nekoliko načina. Smanjuju nivo određenih hormona koji stimulišu osećaj gladi, poput grelina, jačaju metabolizam i smanjuju unos kalorija.

Pri varenju proteina troši se više kalorija nego što je to slučaj sa ugljenim hidratima i mastima, što znači da kada konzumirate namirnice bogate proteinima, kao što su vrganji, na kraju će vam ostati manje upotrebljivih kalorija nego što je to slučaj sa namirnicama bogatim mastima ili ugljenim hidratima.

Hronične upale su povezane sa brojnim zdravstvenim problemima, od reumatoidnog artritisa i astme do peptičkih ulkusa. Pokazalo se i da doprinose razvoju hroničnih bolesti, kao što su rak ili bolesti srca. Jedno od najimpresivnijih svojstava vrganja je njegovo potencijalno delovanje na rak debelog creva. U stvari, neke studije su otkrile da ove pečurke sadrže moćna jedinjenja koja mogu da unište ćelije raka.

Ima visok sadržaj antioksidanata, jedinjenja koja neutrališu slobodne radikale i sprečavaju oštećenje ćelija. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana može da poboljša zdravlje organa za varenje, spreči konstipaciju i utiče na redovnu stolicu.

Zbog mesnog, bogatog ukusa, vrganj može da bude koristan dodatak u vegetarijanskim ili veganskim jelima, koji obezbeđuje ne samo bolji ukus, već i dosta proteina i gvožđa.

Može da se koristi za pripremanje sosa, kao i čorbe ili paprikaša.

Smrznute proizvode ne šaljemo poštom možete ih kupiti samo u našem objektu.

Pakovanje 200g Nisha

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top