Organsko ulje od Konoplje 250ml

1.280 RSD

Pomaže kod regulisanja telesne težine, redovnom upotrebom snižava loš holesterol do 65%, reguliše probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, reguliše rad jetre i gušterače.

Nema na zalihama

Organsko ulje od Konoplje

Biljka konoplja (Cannabis sativa L), poznata i kao industrijska konoplja, se smatra prvom biljkom koju je čovek ikad zasadio i korišćena je u Kini pre najmanje 10.000 godina.

Konopljino seme je bogat izvor svih 20 aminokiselina, uključujući i 9 esencijalnih koje čovekov organizam ne može da proizvede. Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E.

Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline ulaze u sastav ćelija mnogih organa, a najviše mozga.

Ulje konoplje je korisno kod sledećih oboljenja:

Omega masne kiseline potrebne su i za proizvodnju serotonina i dopamina, neurotransmitera koji, između ostalog, utiču na dobro raspoloženje.

Mnoga istraživanja rađena sa bolestima i poremećajima vezanim za nervni sistem, kao što su disleksija, autizam, anoreksija, hiperaktivnost. Alchajmerov sindrom i opsesivno-kompulzivni poremećaji ukazuju na nedostatak, pre svega, omega 3 masne kiseline kod bolesnika.

Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa .

Smatra se da najmanje jedna kašika ulja zrna konoplje dnevno pozitivno utiče na mentalno zdravlje, otklanja osećaj umora i pozitivno utiče na opšte stanje organizma.

Sastav :

100% organsko ulje konoplje

Organsko ulje od konoplje izuzetno je zdravo jer pomaže kod regulisanja telesne težine, redovnom upotrebom snižava loš holesterol do 65%. ima jaka antioksidansna.Takođe ima antimikrobna i protivupalna svojstva, izbacuje suvišnu vodu iz organizma, reguliše probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, reguliše rad jetre i gušterače.

Ovo ulje smanjuje iritacije na koži, ublažava ekceme, psorijazu i osipe. Uspešno leči bubuljice i akne, ima fantastičan anti-age efekat, hidrira i regeneriše kožu, čineći je sjajnom, mekom i zategnutom.

Ulje je izuzetno dobro i za kosu. Podstiče rast dlake, daje joj sjaj, hidrira skalp, smanjuje mogućnost nastajanja peruti, regeneriše ćelije same dlake i reguliše ispucale, oštećene i procvetale krajeve.

Ulje takođe pomaže kod problema menopauze, dijabetesa, bubrežnih oboljenja, gastritisa i reumatoidnog artritisa, hemoroida, autoimunih bolesti (alergija), zdravlja kože i noktiju, jača koncentraciju i pamćenje.

Ne koristi se za prženje.

Način upotrebe:

Preporučuje se 1-3 kašičice ulja konoplje dnevno.

Koristiti samostalno ili kao dodatak jelima.

Organsko ulje od konoplje 250ml

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top