Origano ulje Origanik u kapsulama 100kom Eterra

1,450.00RSD

Preporučuje kod infekcija urinarnog, respiratornog i digestivnog trakta 

Origano ulje Origanik u kapsulama 100kom

Sastav: Etarsko ulje divljeg origana (Origanum vulgare)

Origanum vulgare je biljka karakterističnog, aromatičnog mirisa koja naseljeva Aziju, Evropu i severnu Afriku. Terapijsku primenu ima etarsko ulje dobijeno destilacijom svežih ili suvih listova, herbe kao i svežih nadzemnih delova biljke. Etarsko ulje sadrži dominantno karvakol, a prisutni su i P-cimen, alfa pinen, mircen, eugenol, ruzmarinska kiselina i timol. Jaka antiseptična dejstva ovog preparata pripisuju se upravo karvakolu i timolu.

Karvakol inhibira rast ili ubija veliki broj bakterija, među kojima su Escherichia coli, Salmonella, Staphylococcus aureus, a ima mali uticaj na probiotičke vrste koje se nalaze u crevima, što ga čini bezbednim za zdravlje digestivnog sistema. Dobar je antioksidant i štiti ćelije od oštećenja. Timol veoma efikasno eliminiše kvasce, plesni i sve gljivice a posebno je efikasan prema Candidi. Takođe, pojačava osetljivost bakterija na antibiotike i  time je delovanje antibiotika efikasnije.

Namena : Proizvod se preporučuje kod infekcija urinarnog, respiratornog i digestivnog trakta. Jaka antiseptična dejstva ovog preparata pripisuju se karvakolu i timolu.

Način primene: Odrasli i deca starija od 12 godina 1 kapsula 1-2 puta dnevno uz obrok sa vodom.

 

Pakovanje: 100 kapsula

Uvoznik : Eterra

Scroll to Top