Ozonirano ulje Ozolife 50ml

3,799.00RSD

Ozonirano ulje izrazito germicidno dejstvo, zbog čega se koristi kod infekcija prouzrokovanih gljivicama, bakterijama i virusima.

 

Ozonirano ulje izrazito germicidno dejstvo, zbog čega se koristi kod infekcija prouzrokovanih gljivicama, bakterijama i virusima.

Ozonirano ulje za spoljašnju upotrebu Ozolife je preparat dobijen reakcijom ozona i suncokretovog ulja.U skladu sa procesom koji su razvili naučnici .

Aktivni farmaceutski sastojci koji su identifikovani i izmereni u ovom preparatu su mešavina sastojaka koji su peroksidne prirode, kao što su hidroperoksidi i ozonidi lipidne prirode. Ukupni rezultati dobijeni ovim ispitivanjima garantuju bezbednost preparata.

Nezasićene masne kiseline u biljnim uljima se podvrgavaju kontrolisanoj oksidaciji ozonom, što ovaj nestabilni gas čini stabilnim i aktivnim nekoliko godina.

Nastali proizvodi oksidacije hidroksiperoksidi , ozonidi, aldehidi i drugi produkti lipidne peroksidacije imaju baktericidna, fungicidna i virocidna dejstva. Uspešno je prošao sva preklinička toksikološka ispitivanja i sve zahteve opštih toksikoloških studija (akutna i subakutna toksičnost).

Ozonirano ulje deluje i stimulativno na regeneraciju tkiva i njegova upotreba ne izaziva neželjene efekte, što je dokazano detaljno sprovedenim prekliničkim ispitivanjima.

Takođe kod lokalne tokiskologije (iritacije kože, oftamološke iritacije, fototoksičnost i osetljivost) i posebne toksikologije (testovi teratogenosti i mutagenosti). Ukupni rezultati dobijeni ovim ispitivanjima garantuju bezbednost preparata.

Sa farmakološke tačke gledišta su obavljena ispitivanja koja garantuju antifungalno i antibakterijsko dejstvo uljanog rastvora Ozolife. Antifungalno dejstvo Ozolife ozoniranog ulja potvrđeno je na raznim vrstama gjivica iz reda dermatofita od kliničkog značaja, kao i kinetika letalnosti.

Zaključeno je da je ozonirano ulje efikasno do 18 meseci protiv tri proučavane dermatofite Microsporum canis, Trichophyton rubrum i Trichophyton mentagrophytes. Ove dermatofite su jedne od najčešće izlovanih mikroorganizama kod pacijenata sa dermatofitozom.

Takođe je proučavano antibakterijsko dejstvo ovog ulja na različite bakterije od kliničkog interesa. Zaključeno je da je ozonirano ulje pokazalo antimikrobno dejstvo, čak i na sojevima koji su klinički izolovani na infekcijama kože.

Čak i kod onih koji su otporni na beta-laktamske antibiotike, vankomicin i gentamicin. Osim toga, dokazano je da veoma uspešno eliminuše mikrobakterije.

Sa svojim antimikrobnim, imunostimulirajućim i regenerišućim dejstvom predstavlja jedan značajan vid lečenja u ozonoterapiji. Deluje i stimulativno na regeneraciju tkiva i njegova upotreba ne izaziva neželjene efekte, što je dokazano detaljno sprovedenim prekliničkim ispitivanjima.

Uspešno je prošlo sva preklinička toksikološka ispitivanja i sve zahteve opštih toksikoloških studija (akutna i subakutna toksičnost), lokalne tokiskologije (iritacije kože, oftamološke iritacije, fototoksičnost i osetljivost) i posebne toksikologije (testovi teratogenosti i mutagenosti).

Ukupni rezultati dobijeni ovim ispitivanjima garantuju bezbednost preparata. Nezasićene masne kiseline u biljnim uljima se podvrgavaju kontrolisanoj oksidaciji ozonom, što ovaj nestabilni gas čini stabilnim i aktivnim nekoliko godina.

Nastali proizvodi oksidacije hidroksiperoksidi , ozonidi, aldehidi i drugi produkti lipidne peroksidacije imaju baktericidna, fungicidna i virocidna dejstva. Zbog bolje oksigenacije tkiva, ozonirana ulja imaju povoljan efekat na regeneraciju epitela. Uljana komponenta im omogučava penetraciju u dublja tkiva gde npr. hidrosolubilni antibiotici ne mogu da prodru.

Ozonirano ulje uspešno leči:

 • Bubuljice (Akne)
 • U stomatologiji (gingivitis,alveolitis,peridontitis)
 • Afte u usnoj duplji na bukalnoj sluzokoži
 • Postoperativne rane ili povrede kože
 • Opekotine
 • Radio-dermatitis (posledica zračenja kod radioterapije)
 • Infekcije kod dijabetičnog stopala
 • Varikozitetne ulceracije
 • Herpes simplex ili genitalni recidivantni herpes
 • Onicomikoze (gljivična infekcija noktiju)
 • Dermatitis
 • Psorijaza
 • Gljivične infekcije kože glave (Tinea capitis)
 • Atletsko stopalo (zarazno gljivično oboljenje)

Način upotrebe

Nanosi se 2 do 3 puta dnevno na oboleli deo kože

Napomena

Može biti prisutan užegli miris, ali to ne znači da je proizvod u lošem stanju, miris se javlja tokom procesa ozoniranja masnih kiselina.

Pakovanje 10ml Ozolife

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top