Pečena golica sa mediteranskim začinima 100g
Pečena bundevina semenka golica sa mediteranskim začinima se preporučuje u svakodnevnoj ishrani zbog visokog nivoa belančevina, masti, vitamina B1 i B2, gvožđa i fosfora.
U bundevi se nalaze vitamini iz B grupe, vitamin D, A, C, E i vitamin K, koji je nephodan za zdravlje kože, kostiju, mišića i krvi.
Omega 3 masne kiseline i fitosteroli koji se takođe nalaze u bundevi, a posebno u bundevinim semenkama, održavaju hormonalnu ravnotežu, sprečavaju rast lošeg holesterola i povećavaju imunitet.
Seme bundeve može olakšati tegobe kod obolele prostate, reume, bolesti bubrega i bešike, i kod upalnih procesa creva i želuca. Pored lekovitih svojstava, suve golice su izuzetan dodatak ishrani, naročito u salatama i čorbama. Može se konzumirati kao izuzetno zdrava grickalica.
Semenke bundeve su prirodni lek za mnoge bolesti, ali i zabavno ih je grickati uz film ili dobro društvo. Od bundeve se prave čorbe, potaži, sosevi, prelivi, džemovi i zimnica.
Sastav:
semenke bundevine golice, mešavina začina 5%( kuhinjska so, glukozni sirup, začini (crni i beli luk u prahu, peršun list), dekstroza, ekstrakti začina( ruzmarin, origano, lovor, bosiljak i timijan), antioksidans, ekstrakt ruzmarina.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 2204kJ/531kcal
Masti 37,2g
Od čega zasićene masne kiseline 6,55g
Ugljeni hidrati 11,1g
od čega šećeri 2,2g
Proteini 33,7g
So 1,6g
Vlakna 8,3g
Pakovanje 100g Olga