Pirinač za Suši 1kg Tanaka

490 RSD

Suši pirinač je najvažniji sastojak u pripremi sušija, i važno je da bude lepljiv. Suši se pravi samo sa pirinčem okruglog zrna, jer on ima veliki sadržaj skroba. Za punjenje može da se koristi razno povrće, sir, riba iz konzerve i sveža riba.

Pirinač za Suši 1kg Tanaka

Pirinač za suši – ogruglo zrno, oljušten, glaziran.

Najvažniji sastojak u pripremi sušija, i važno je da bude lepljiv. Susi se pravi samo sa pirinčem okruglog zrna, jer on ima veliki sadržaj skroba. Za punjenje može da se koristi, nori alge, razno povrće, sir, riba iz konzerve i sveža riba. Dobijen od sorte srednje-dugog japanskog pirinča prve klase.

Kultivisan u Italiji pod budnim okom stručnjaka, ova nova sorta uzgajana je tradicionalnom japanskom tehnikom, bez genetskih modifikacija.

Tanaka je savršen i neizostavan sastojak Sushi rolnica, ali i idealan dodatak mnogim drugim jelima širom sveta.

Smernice za kuvanje i upotrebu ovog:
  • Sipati pirinac u veliku činiju i dodati hladnu vodu, tako da voda prekrije celu količinu pirinča.
  • Mešati tridesetak sekundi drvenom varjačom ili rukama, te odstraniti vodu.
  • Ponovite prethodni korak četiri do pet puta, sve dok se voda ne izbistri.  Na ovaj način se odstranjuje višak skroba iz pirinča.
Nemojte ga prati duže od tri minuta.
  • U aparatu za kuvanje na pari (rice cooker) kuvati pirinač mínimum 25 minuta.
  • U činiji pomešajte pirinčano sirće, kuhinjsku so i šećer dok se u potpunosti ne rastvori.
  • Dodati mešavinu iz prethodnog koraka u kuvani pirinač.
  • Dobro promešati varjačom.
Savet:

Kako bi se brže ohladio, varjačom napraviti rupu u sredini posude u kojoj se nalazi pirinač.

Zemlja porekla Italija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top