Pirinčani integralni griz bez glutena 500g Šaula

185.00RSD

Pogodan za osobe osetljivih organa za varenje koji boluju od gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu ili imaju višak ili manjak želudačne kiseline.

Pirinčani integralni griz bez glutena  500g

Pirinčani integralni griz bez glutena namirnica bogata skrobom a siromašna belančevinama i mastima pa je zbog toga lako svarljiva. Dobija mlevenjem celog zrna integralnog pirinča.

Pogodan za bolesnike i rekonvalescente kao i za osobe osetljivih organa za varenje koji boluju od gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu ili imaju višak ili manjak želudačne kiseline. Pirinač je izvanredno hranljiv (360 kalorija u 100 gr), siromašan je mastima, ali je bogat skrobom.

Bogat je mineralima, ima najviše fosfora (116 miligrama) i kalijuma, a nešto manje magnezijuma, kalcijuma,mangana, gvožđa, sumpora, bakra, cinka, fluora i kobalta.

Od vitamina prinač ima najviše E i B vitamina. Zbog svojih nutritivnih vrednosti pirinač je oduvek bio ne samo hrana već i lek. Pirinač i svi proizvodi od pirinča spadaju u izuzetno lako svarljivu hranu, koja ne opterećuje organe za varenje.

Ne sadrži gluten, pa ga mogu koristiti i osobe obolele od celijakije.

Zbog bogatstva ugljenim hidratima, mineralima, a naročito vitaminom B- kompleksa. Pirinač je blagodet za dobro funksionisanje nervnog sistema. Korišćenje pirinčanog griza je dobro je i za pojedine vrste dijeta, kako zbog svog sastava, tako i zbog toga što dugo pruža jak osećaj sitosti i daruje neiscrpnu energiju i zdravlje.

Pakovanje 500g Šaula

Cena se redovno Ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top