Pirinčano integralno brašno bez glutena 500g

165 RSD

Pogodno za osobe osetljivih organa za varenje.

 

Nema na zalihama

Pirinčano integralno brašno bez glutena 500g

Pirinčano integralno brašno bez glutena se dobija mlevenjem celog zrna integralnog pirinča.To je bezglutenska namirnica bogata skrobom a siromašna belančevinama i mastima pa je zbog toga lako svarljiva.

Integralni pirinač je pogodan je za bolesnike osetljivih organa za varenje koji boluju od gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu ili imaju višak ili manjak želudačne kiseline. Zbog bogatstva ugljenim hidratima, mineralima, a naročito vitaminom B- kompleksa, pirinač je blagodet za dobro funksionisanje nervnog sistema.

Dobar je i za pojedine vrste dijeta, kako zbog svog sastava, tako i zbog toga što dugo pruža jak osecaj sitosti i daruje neiscrpnu energiju i zdravlje. Sama činjenica da se pirinčano brašno dobija od pirinča, pa je samim tim sadržaj brašna bogat mineralima i vitaminima.

Takođe je bogato kalcijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, cinkom, selenom, bakrom i manganom. U sastav pirinča ulaze i važne aminokiseline l izin, alananin itd. Bogato je vitaminima B1, b2, B3, b4, b5 I VITAMINIMA E. 

Nutritivna vrednost 100g:

Energetska vrednost 1495kJ/361kcal

Masti 0g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 81g

Proteini 7g

Pakovanje 500g Šaula

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top