Pirinčano sirće 125ml Kikkoman

320 RSD

Pirinčano sirće je neizostavan kineski žačin. Proizvodi se od 100% pirinčanog vina koje dugo fermentiše u keramičkoj buradi koja se zatrpa u zemlju, kako bi je toplota zemlje ravnomerno grejala.

Pirinčano sirće 125ml Kikkoman

Pirinčano sirće predstavlja nezamenjiv sastojak u kineskoj kuhinji. Ovo sirće se proizvodi od 100% pirinčanog vina koje prolazi kroz dugotrajni proces fermentacije u tradicionalnim keramičkim buradima, zakopanim u zemlju kako bi bilo ravnomerno izloženo toploti.

Svojom lekovitošću i jedinstvenim svojstvima, pirinčano sirće prvenstveno se koristi kao tonik za organizam, a zatim i kao začin u kuvanju.

Začinjeno sirće za suši se proizvodi kombinovanjem fermentisanog sirćeta sa pažljivo izbalansiranim dodacima šećera i soli. Njegova upotreba je jednostavna – dovoljno je dodati ga u pirinač bez dodatne obrade, čineći ga neophodnim sastojkom u brzoj pripremi suši pirinča.

U japanskoj tradicionalnoj medicini, pirinčano sirće se smatra dragocenim tonikom sa lekovitim svojstvima.

Osim što se koristi kao začin, ono je takođe prirodni izvor arginina, esencijalne aminokiseline koja usporava proces starenja, poboljšava varenje i smanjuje nivo holesterola u krvi. Njegovo poreklo leži u fermentaciji smeđeg pirinča uz dodatak specifičnih gljivica, što rezultira oslobađanjem korisnih enzima i aminokiselina neophodnih za zdravlje organizma.

Smeđi pirinač, od kojeg se sirće proizvodi, bogat je prirodnim izvorom arginina i L-metionina, koji deluju protiv umora, poboljšavaju funkciju krvnih sudova i imaju detoksikaciona svojstva.

Ovo sirće je manje kiselo od standardnog sirćeta, pružajući blagu kiselost koja je prijatna za ukus i lako se uklapa u različite kulinarske kreacije.

Namena:

Koristi se za marinade, salate, suši , kao dodatak jelima ili čorbama. Može se koristiti i u kombinaciji sa soja sosom. Takođe se upotrebljava se pri pripremanju slatko-kiselih jela, za kiseljenje povrća.

Pakovanje 125ml Kikkoman

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top