Prezla bez glutena 300g
Prezla bez glutena od heljde i prosa je lako svarljiva i pogodna za ljudski organizam.
Heljda je bogata lizinom i esencijalnom aminokiselinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti. Izuzetno bogata mineralima i vlaknima i lako je svarljiva.
Vlakna heljde utiču na redukovanje holesterola u krvi.Heljda se preporučuje u ishrani osoba sa proširenim venama, kao i za jačanje vezivnog tkiva. Proso povećava baznost organizma.
Heljda ne sadrži gluten i je bogata lizinom i esencijalnom aminokiselinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti. Vlakna heljde utiču na redukovanje holesterola u krvi.
Proso povećava baznost organizma.
Ono utiče na ravnomerno lučenje insulina, stoga su proizvodi od prosa preporučeni kao prevencija dijabetesa. Takođe sprečava stvaranje masnih ćelija i utiče na smanjenje postojećih.
Sastav:
Brašno od prosa (35%), brašno od heljde (30%), pirinčano brašno, kukuruzni skrob, palmino ulje, šećer, pekarski kvasac, sirovi sojin lecitin, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sredstvo za dizanje testa (amonijum bikarbonat).