Proseno mleko u prahu 350g Macrobiotic

470.00RSD

Proso pozitivno utiče na zdravlje kože, kose i noktiju.

Proseno mleko u prahu 350g

Proseno mleko u prahu je je bogato proteinima, kalorijama i ugljenim hidratima što ga čini odličnim energetskim napitkom.Ukusna žitarica blago slatkog ukusa, bez glutena (što je veoma važno za one koji su osetljivi na gluten iz pšenice i drugih žitarica).

Bogato proteinima, kalorijama i ugljenim hidratima što ga čini odličnim energetskim napitkom, a uz kompleks vitamina grupe B, predstavlja kvalitetnu podršku za jačanje organizma i borbu protiv stresa i umora.

Zdravstvene prednosti ovog napitka uključuju potencijal semena prosa i njegovu sposobnost da zaštiti srce, poboljšava probavni sistem, detoksicira telo i poboljšava zdravlje disajnih puteva.

Sadrži mnoštvo korisnih hranljivih sastojaka:

Vitamine B kompleksa, vitamin E, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalcijum i kalijuma kao i neke esencijalne masne kiseline.

Odličan je izvor silicijuma koji pozitivno utiče na zdravlje kože, kose i noktiju. Sprečava opadanje kose, krtost i lomljivost noktiju i čisti ten. Poboljšava rad želuca, slezine i pankreasa. Proso je jedina žitarica koja daje baznu pH vrednosot krvi.

Zdravstvene prednosti uključuju potencijal semena prosa i njegovu sposobnost da zaštiti srce, poboljšava probavni sistem, detoksikuje telo i poboljšava zdravlje disajnih puteva. Može da pomogne u pokretanju gastrointestinalnog sistema. Takođe pomaže u uklanjanju problema kao što je zatvor, višak gasova, nadimanje i grčevi.

Regulišući probavne procese, takođe poboljšava zadržavanje hranljivih sastojaka i smanjuje šanse za ozbiljnija gastrointestinalna stanja poput čira na želucu.

Redovna probava i uklanjanje toksina takođe pomažu u optimizaciji zdravlja bubrega, jetre i imunološkog sistema, jer su ti organski sistemi usko povezani sa metaboličkim aktivnostima tela.

Proso je bogat izvor fenola i antioksidanata. Kvercetin, kurkumin, elaginska kiselina i razni drugi korisni katehini mogu pomoći da se oslobodi sistem od bilo kojih stranih agenasa i toksina promovišući pravilno izlučivanje i neutrališući enzimsku aktivnost u određenim organima.

Sastav:

proso, biljna masnoća, glukozni sirup, dekstroza, lecitin

Način pripreme:

U 2 dcl kipuće vode dodati 2 supene kašike (20g).Kuvati nekoliko minuta uz povremeno mešanje.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 202

Energetska Vrednost KJ 48

Masti 0g

Ugljeni hidrati 0g

Šećeri 0g

Vlakna 0g

Proteini 0g

Pakovanje 350g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top