Protein konoplje 500g Botanikos

999.00RSD

Sadrzi 33% biljnog proteina sa 9 esencijalnih aminokiselina.

Nema na zalihama

Protein konoplje 500g

Protein konoplje sadrzi 33% biljnog proteina sa 9 esencijalnih aminokiselina. Bogat je proteinima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama.

Protein konoplje sadrži velik broj vitamina i minerala, a osim toga on u sebi sadrži 9 esencijalnih masnih kiselina. Omega 3 i omega 6 masnoća su u ovoj namirnici u savršenom odnosu za čoveka.

Zbog ovakvih osobina protein konoplje se ne koristi samo zbog mišića, već je i odličan lek. On je dobar za varenje, mršavljenje, očuvanje zdravlja srca i čitavog imunog sistema.

Konoplja je jedna od najstarijih biljaka na svetu i ljudi je još od davnina upotrebljavaju na različite načine.

Ona ima svoju namenu u ishrani ljudi, životinja, građevini, odevanju, lečenju, koristi se kao papir. Postoje podaci kako se može upotrebljavati na 25 000 načina.

Kada govorimo o upotrebi konoplje u ishrani ona se tu najčešće koristi u vidu devičanskih ulja i proteina.

Kada je u pitanju konopljin protein upotreba je raznovrsna i mnogi nutricionisti će reći kako je on jedan od najsavršenijih izvora proteina.

Kada ubacite u svakodnevnu ishranu konopljin protein, nutritivna vrednost obroka će dosta porasti. Naime, ovaj proizvod pored obilja proteina (oko 30 grama proteina u 100 grama namirnice).

Sadrži i veliki broj vlakana i dobrih masti. Osim toga ova namirnica ima i dosta minerala, a to su gvožđe, magnezijum, cink, fosfor, kalcijum i bakar.

Ne samo da je bogat ovim mineralima, već jedna porcija ovog proteina (oko dve kašike) zadovoljavaju od 16 do 57 odsto dnevnih potreba za njima.

Dakle, sa jednom porcijom ćete uneti:

  • 57 posto dnevnog unosa fosfora,
  • 51 odsto bakra,
  • 39 procenta magnezijuma,
  • 33 posto gvožđa,
  • 22 odsto cinka
  • i 16 procenata kalcijuma.

Bogata aminokiselinama:

Pored toga, konopljin protein u svom sastavu ima svih devet amino kiselina koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma. Pojedina istraživanja govore kako su odnosi ovih amino kiselina u savršenom odnosu po količini za čovekovu upotrebu. Po tome je jednako dobar izvor proteina kao soja ili jaja.

Način upotrebe:

Protein se koristi kao dodatak u svakodnevnoj ishrani. Može se dodati u šejk, smuti, kaše, mleko, jogurt. Takodje, može se koristiti kao dodatak slanim i slatkim jelima.

Preporučena doza po porciji iznosi 30 grama, što je oko dve supene kašike.

Protein konoplje 500g Botanikos

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top