Q10 krema za lice 50ml Hedera Vita

540.00RSD

Q10 krema za lice sadrži moćan antioksidans Coenzyme Q10 štiti kožu lica od preranog starenja stvarajuči kolagen koji čini kožu glatkom i čvrstom .

Kategorija: Oznake: ,

Q10 krema za lice 50ml

Q10 krema za lice sadrži moćan antioksidans Coenzyme Q10 štiti kožu lica od preranog starenja stvarajuči kolagen koji čini kožu glatkom i čvrstom .

Prodire u kožu daje odlične estetske režultate povećavajući sposobnost kože da se regeneriše i da se odbrani od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. On je moćni aktivni sastojak protiv starenja koji deluje na ćelijskom nivou kako bi omogućio bolje snabdevanje energijom.

U našem organizmu on i ima nekoliko uloga. Prvenstveno, najvažnija uloga mu je pokretanje stvaranja ćelijske energije u mitohondrijama. Osim toga, on je snažan antioksidans i hvatač slobodnih radikala koji dovode do prevremenog starenja kože.

Kao što znate, slobodni radikali se stvaraju prilikom izlaganja kože UV zračenju, smogu, toksinima ili konzumacijom duvana .

U slučaju “napada slobodnih radikala” prilikom izlaganja kože UV zračenju prvi se crpi ovaj vitamin, pre vitamina C i E. Na ovaj način ovaj koenzim štiti naša kolagena i elastična vlakna od delovanja zračenja.

Poznato vam je već da su ova vlakna zadužena za čvrstinu i elastičnost kože, pa se na ovaj način usporava nastanak bora, opuštanje kože i zadržava se njen mladoliki izgled. Koenzim se normalno nalazi u ljudskoj koži i to 10 puta više u epidermu nego u dermu.

Epiderm je površinski sloj kože koji je najizloženiji spoljašnjim uticajima, pa je i logično da baš ovaj sloj sadrži više koenzima koji ga štiti. Nažalost, usled starenja i stalnog izlaganja kože štetnim uticajima smanjuju se i količine koenzima Q10. Već nakon 30-te godine života dolazi do njegovog smanjenja u koži.

Kod starijih osoba koje su se tokom života izlagale UV zračenju sadržaj koenzima je smanjen i za 50%. Samim tim slabi i sposobnost ćelija da se odbrane od štetnih uticaja iz spoljašnje sredine i da se regenerišu, pa dolazi do nastanka prevremenog starenja.

Način upotrebe:

Laganim pokretima naneti na celo lice, vrat i dekolte.

Pakovanje 50ml Hedera Vita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top