Sirovi kakao prah organski 150g We Are One

399 RSD

Sirovi kakao sadrži vitamin C, antioksidanse, proteine i nekoliko aminokiselina, od kojih su najvažnije  triptofan.

Sirovi kakao prah organski 150g

Sastav: 100% organski sirovi kakao prah.

Organski kakao sadrži više od 300 hemijskih elemenata s pozitivnim učinkom na ljudsko zdravlje.U 28g kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa.

Po svojim nutritivnim svojstvima smatra se jednom od najhranjivijih namirnica na svetu, od davnina poznat kao „hrana bogova”, odgovoran za ukupno zdravlje organizma. Sadrži vitamin C, bogat je sa nekoliko amino kiselina i proteina, gde možemo izdvojiti tripofan, koja podstiče bolji san, arginin, koja izgrađuje i oporavlja mišićno tkivo. Pored toga imamo i magnezijum, gvožđe, hrom, cink, kalijum, fosfor, bakar, kalcijum…

Cecin Biošpajz ga svrstava u namirnice koje su broj 1 izvor magnezijuma u poređenju sa bilo kojom drugom namirnicom. Govorimo o alkalnom mineralu koji utiče na rad srca, mišićne i koštane mase, utiče na prenos nervnih impulsa, te je značajan za nervne funkcije.

S obzirom na to da je jako slabo zastupljen u svakodnevnoj ishrani, preporučuje se njegova konzumacija u formi suplemenata ili namirnica koje posjeduju visoku koncentraciju ovog minerala.

Zapanjujući je podatak koji kaže da u 28 grama sirovog kakaa dobijemo 314 procenata dnevne preporučene doze gvožđa.

Kako je gvožđe deo hemoglobina, koji učestvuje u transportu kiseonika, onda je sasvim jasno koliko je bitan za regulaciju krvne slike. U kakau se nalazi i mangan koji zajedno sa gvožđem pomaže oksigenaciju. Ono što je interesantno je da se mangan u koncentrovanim tragovima nalazi i u suzama.

U sirovom zrnu kakaa se može naći i značajan nivo esencijalnog minerala hrom, koji direktno utiče na regulaciju nivoa glukoze.

Nalazi se i izvesna koncentracija cinka, koji predstavlja značajan mineral za imunološki sistem. Možda najpoznatiji po prisustvu supstance koja pruža osjećaj zadovoljstva i utiče na dobro raspoloženje. Pored endorfina poseduje i velike količine teobromina, koji ima izražena antibakterijska svojstva. Naročito deluje na streptococcus mutans, glavnog uzročnika karijesa.

Deluje još i vazodilatatorno, što znači da smanjuje krvni pritisak. U narodu se često kaže da kakao olakšava srcu da radi svoj posao. Takođe je bogat mineralima i predstavlja najbolji prirodni izvor gvožđa. Smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, srčanih i malignih oboljenja.

Lekovito dejstvo:

  • Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala
  • Pomaže u borbi protiv stresa i depresije
  • Štiti od bolesti srca i krvnih žila
  • Odličan je izvor gvožđa
  • Reguliše nivo šećera i holesterola
  • Podstiče bolje pamćenje i koncentraciju
  • Smanjuje opasnost od srčanog udara
  • Pomaže u regulaciji krvnog pritiska
  • U njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin
  • Obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak

Način upotrebe:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima. Preporučeni dnevni unos je oko 1-4 čajne kašičice (oko 5-20g).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 1738 kJ

Ukupne kalorije 413 kcal

Proteini 27g

Masti 12g

od kojih su zasićene 8g

Ugljeni hidrati 49g

od kojih šećeri 1g

Vlakna 5g

Pakovanje 150g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top